Pankobirlik Genel Başkanı Konuk, New Yorkta:

Pankobirlik Genel Başkanı Konuk, New Yorkta: Türkiyedeki fabrikalarına sıvı şeker verdiğimiz Coca Colanın CEOsu Muhtar Kent ile karşılıklı alış verişimizi, iş ortaklığımızı daha ileri noktaya nasıl taşıyabileceğimizi görüştük


KONYA (A.A) - Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk; New Yorkta eski ABD başkanlarından Bill Clinton, Papandreau, Yong Kim ve Muhtar Kent ile görüştü.
     Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna ev sahipliği yapan New Yorkta, BM Genel Kurulu ile eş zamanlı başlayan ve BM toplantısına sadece birkaç yüz metre mesafede büyük bir organizasyon daha gerçekleştirildi.
     ABDnin 42. Başkanı Bill Clintonın 2005 yılında başlattığı uluslararası girişimin yıllık toplantısı çok sayıda ülkeden aralarında devlet başkanları, siyasetçiler, iş adamları, sanatçılar, sporcular, STK yöneticilerinden oluşan yaklaşık 800 kişilik davetlinin katılımıyla New Yorkta yapıldı.
     ABD Başkanı Barack Obama, Başkan Adayı Mitt Romney, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi, Libya Devlet Başkanı Muhammed el-Magarif, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ve Coca Cola CEOsu Muhtar Kentin bulunduğu toplantıya, çok sayıda ülkenin halen görevde olan veya eski devlet başkanları ile başbakanları da katıldı.
    
     - Türkiyeden Konuk ve Sabancı -
    
     Siyasetten, iş dünyasına, kanaat önderlerinden düşünürlere, sanatçılardan spor adamlarına kadar geniş bir kesimden gerçekleşen katılımla yapılan CGI zirvesine, Bill Clintonun davetlisi olarak Türkiyeden Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk katıldı.
     ABD Eski Başkanı Bill Clintonın açılış konuşmasıyla başlayan ve BM Genel Sekteri Ban Ki-Moonun da bir konuşma yaptığı CGI Zirvesi, ABD Başkanı Barack Obamanın da katıldığı kapanış oturumu ile sona ererken, zirve süresince Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk aralarında Bill Clinton, Yunanistan eski Başbakanı Andreas Papandreu, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Coca Cola CEOsu Muhtar Kent, Almanya merkezli dev çikolata üreticisi Lambertz Gurubunun Sahibi Hermann Bühlbecker, Ünlü Marketler zinciri Wall-Martın Başkanı Mike Dukein de bulunduğu siyasetçiler, devlet adamları, işadamları ve ekonomi dünyasının etkin isimleriyle görüştü.
     Recep Konuk, dünya ekonomisinin etkin isimleriyle istişare etme imkanı bulduklarını belirterek, Bu anlamda da biz bu zirvede karşımıza çıkan fırsatları dört dörtlük değerlendirdik. Kurduğumuz üretim modelini paylaştık. Gelecekte önemi daha da artacağı herkes tarafından ifade edilen gıda sektöründeki iddiamızı dile getirdik. Artan dünya nüfusu ve katlanarak artan gıda talebine, dünyanın en önemli gıda üretim merkezlerinden biri olması için gayret ettiğimiz ve o potansiyele sahip Konyanın önemli katkı verebileceğini ifade ettik dedi.
    
     -Muhtar Kent ile görüşme-
    
     Zirvenin en önemli gündem maddelerinden birinin açlık ve yoksulluk olduğunu ifade eden Konuk, şunları kaydetti:
     Gelişmiş, az gelişmiş, Avrupa, Asya, Afrika, Amerika her kıta ve her coğrafyadan katılımcıların birinci gündem maddesi gıda idi. Dünya gıda üretimini ve gıdaya erişimi konuşuyor. Gündemi gıda olan bir dünyanın yükselen yıldızının Konya olması, Konya Ovası olması doğaldır ve biz de Konyanın potansiyelini anlatma fırsatı bulduk. Dünya Bankası Başkanı ile yenilenebilir enerji yatırımlarımızı ve yenilenebilir enerji konusunda güneş enerjisi dahil neler yapılabilir, Dünya Bankasının gıda ve enerji projelerine verdiği veya verebileceği destekleri değerlendirdik. Türkiyedeki fabrikalarına sıvı şeker verdiğimiz Coca Colanın CEOsu Muhtar Kent ile karşılıklı alış verişimizi, iş ortaklığımızı daha ileri noktaya nasıl taşıyabileceğimizi görüştük.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Pankobirlik Genel Başkanı Konuk, New Yorkta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER