Papağan kediyi taklit ederse...

Papağan kediyi taklit ederse... -Çankırıda "Çakır" adlı papağan, kediyi taklit etme yeteneğiyle vatandaşların dikkatini çekiyor -Papağanın sahibi Atılgan: -"Bir kedi onu yemeye çalıştı. Çakır, çığlık atarak kediyi korkuttu. Bir


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda "Çakır" adlı papağan, kediyi taklit etme yeteneğiyle ilgi odağı oluyor.
     Kent merkezindeki bir kırtasiyede bulunan papağan, kedi gibi miyavlamasıyla vatandaşların dikkatini çekiyor.
     Papağanın sahibi Tarkan Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çakırın 17 yıl önce kendisine hasta akrabasından emanet geldiğini söyledi.
     Papağanının taklit yeteneğinin gelişmiş olduğunu aktaran Çakır, "Birkaç yıl önce dükkanın önünde kafesteyken bir kedi onu yemeye çalıştı. Çakır, çığlık atarak kediyi korkuttu. Biraz geri çekilen kedi miyavlamaya başladı. Çakır da ondan miyavlamayı öğrendi. Çakır, başka bir hayvanın taklidini yapmaz" diye konuştu.
    
     -17 yıllık dostluk-
    
     Yıllardır birlikte yaşadıkları için Çakır ile birbirlerine çok alıştıklarını ifade eden Atılgan, şunları dile getirdi:
     "İş yerimizde yaşayan Çakırın konuşma yeteneği var. Havaların güzel olduğu günlerde onu sokağa çıkarıyoruz. Keyfi yerinde olursa miyavlar, ıslık çalar, selam verir, güler, kahkahalar atar, neşeli günlerinde enerji doludur. Selam verdiğinde etrafından geçenler, kimin selam verdiğini anlayamadığı için çevreye bakınır. Fazla ilgi ve kalabalıktan rahatsız olur."
     Atılgan, Çakırın hal hatır sorduğunu, bir anda daha önce hiç kullanmadığı cümleleri kullanabildiğini belirterek, kötü söz söylendiği zaman küsüp arkasını döndüğünü ifade etti.
     Papağının, dışarı çıkacağı zaman nereye gittiğimi sorduğunu, bir işle uğraştığında ise Maşallah dediğini aktaran Atılgan, "Özellikle çocukların ilgisi çok yoğun oluyor. Onu kafesinden çıkarıyoruz ve dükkanın içerisinde geziniyor. Birçok insan Çakırla birlikte fotoğraf çektiriyor" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay-Özgür Alantor
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Papağan kediyi taklit ederse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER