Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -Cenazeler THYnin tarifeli seferiyle İstanbuldan Diyarbakıra getirildi


DİYARBAKIR (A.A) - Fransanın başkenti Pariste öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemezin cenazeleri, Diyarbakıra getirilerek hastane morguna kaldırıldı.
     Cansız, Doğan ve Söylemezin cenazelerini taşıyan THYnin tarifeli uçağı saat 20.45te Diyarbakır Havaalanına ulaştı. Cenazeleri almak için gelen kalabalık grup ile basın mensupları, güvenlik gerekçesiyle durdurularak, havaalanına alınmadı.
     Gruptan sadece BDP milletvekilleri, belediye başkanları ve bazı BDP yöneticileri içeri alınırken, bu kişiler, bir süre sonra 3 araca konulan cenazelerle havaalanından çıktı.
     Havaalanı Caddesinden Bağlar ilçesi Dörtyol mevkisine doğru yol alan konvoy, kalabalık nedeniyle yaklaşık 1,5 saatte Özel Bağlar Hastanesine ulaştı. Cenazeler, bu hastanenin morguna kaldırıldı.
     Öte yandan, konvoyda bulunan BDPye ait otobüsten kalabalığa sürekli sağduyu olmaları yönünde çağrı yapıldı. Zaman zaman terör örgütü lehine slogan atan kalabalığın, ölen kişilerin fotoğrafları dışında herhangi bir flama ya da pankart taşımaması dikkati çekti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan-İbrahim Yakut-Ümit Özdal/İrfan Cemiloğlu
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER