Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -Fidan Doğanın cenazesi, Adıyamandan, toprağa verileceği Kahramanmaraşın Nurhak ilçesine götürüldü -BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: Bizim çözüme umudumuz var, inancımız var. Onun için mücadele


ADIYAMAN (A.A) - Fransanın başkenti Pariste öldürülen Fidan Doğanın cenazesi, Adıyamandan, toprağa verileceği Kahramanmaraşın Nurhak ilçesine götürüldü.
     Diyarbakırda dün düzenlenen törenin ardından Adıyaman cemevine getirilen Doğanın cenazesi, konvoyla defnedileceği Nurhak ilçesine doğru yola çıkarıldı. Güvenlik güçleri, cemevi etrafında ve konvoyun geçeceği yol güzergahında önlem aldı.
     Cenaze töreni için kente gelen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pariste yaşanan olayı korkunç bir cinayet ve katliam olarak niteleyerek, 3 kadının Avrupanın merkezinde, herkesin gözleri önünde hem Türkiye istihbaratının hem Fransa istihbaratının yakından takip ettiği bir büroda katledilmeleri hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumdur dedi.
     Olayla ilgili olarak herkes hüzün içerisinde olduğunu ve yaşananların derin bir anlamı bulunduğunu dile getiren Kışanak, şunları kaydetti:
     Halkımız bunu yakından gördü, tahlil etti, analiz etti ve duruşunu ona göre ortaya koydu. Dün Diyarbakırda olduğu gibi bugün Adıyamanda, biraz sonra Kahramanmaraşta halkımız bu katillere görkemli bir duruşla yanıt veriyor. Bu katliamı yapanların halkın duruşundan ders alması gerekiyor. Hiçbir katliamın, hiçbir cinayetin bu halkın özgürlük, çözüm ve barış kararlılığında geri döndüremeyeceği bir kez daha kanıtlanmış oldu. Halkımız kendi ana vatanında, bu topraklarda özgürce yaşamak istiyor, barış içerisinde yaşamak istiyor, haklarıyla beraber yaşamak istiyor. Halkımız bu duruşuyla bir kez daha bunu kanıtladı.
     Bir gazetecinin, Yaşanan süreçten umutlu musunuz- sorusuna ise Kışanak, şöyle cevap verdi:
     Umut çaresizce beklemek değildir. Umut, mücadele etmektir. Umutluyuz. Onun için mücadele ediyoruz. Zaten bu cinayet yaşandığı günden bu yana halkın ortaya koyduğu mücadele ve direniş azmi bu umudun göstergesidir. Umudu olmayan mücadele edemez. Bizim çözüme umudumuz var, inancımız var. Onun için mücadele ediyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Hakan Furkan / Sevil Çelik
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER