Park isminde w harfinin olması

Park isminde w harfinin olması -Diyarbakır Yenişehir Belediyesince bir parka verilen Merwani ismi, Kaymakamlıkça, Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanuna uygun olmadığı için onaylanmadı (Fotoğraflı-Görüntül


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Yenişehir Belediyesince bir parka verilen Merwani ismi Kaymakamlıkça, Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanuna uygun olmadığı için onaylanmadı.
     Yenişehir Belediyesi Meclisi, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi ile Atatürk Stadı arasında yapılan parka Merwani ismi verilmesi kararını, onaylanması amacıyla Yenişehir Kaymakamlığına gönderdi. Kaymakamlıktan, belediyeye gönderilen yazıda, parka verilen Merwani adında w harfinin kullanıldığının görüldüğü belirtildi.
     Adres ve numaralamaya ilişkin yönetmeliğin 24. maddesinde mahalle, sokak, cadde, bulvar, meydan ve benzeri yerlerin adları anayasanın temel ilkelerine, yürürlükteki mevzuata, genel ahlaka aykırı, ayrımcılığa ve bölücülüğe yol açabilecek nitelikte tespit edilemez hükmünün getirildiği hatırlatılan yazıda, halen yürürlükte olan Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanuna ekli Türk harfleri arasında w harfinin bulunmadığı bildirildi.
     Yazıda, meclis kararının, Adres ve Numaraya İlişkin Yönetmeliğin 24. maddesi ve Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanuna uygun olmadığı için onaylanmadığı kaydedildi.
     Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, ismi onaylanmayan parkta düzenlenen basın açıklamasında, Diyarbakır Valiliğinin Çanakkale Zaferi için Kürtçe hazırladığı bilboardlarda, TRT 6da sürekli w harfinin kullanıldığını belirtti. Kurbanoğlu, Bu karara güler misin ağlar mısın- Kürtçe seçmeli ders yapıldı. Bizim wyi kullanmadan nasıl bir hokkabazlık yapılacak, merak ediyorum. Parkımızın ismi yasaklandı. Takdiri halkımıza bırakıyorum dedi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Park isminde w harfinin olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER