Paskalya Bayramı

Paskalya Bayramı -Vali Ayvaz: "Aynı Allaha inanan, aynı gelenekleri paylaşan insanlar olarak, sevinç ve tasada birlikte olduğumuz Süryani hemşehrilerimizle dini bayramlarımızı da birlikte idrak etmenin güzelliğini yaşıyoruz"


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, aynı Allaha inanan, aynı gelenekleri paylaşan insanlar olarak, sevinç ve tasada birlikte oldukları Süryaniler ile dini bayramlarını birlikte idrak etmenin güzelliğini yaşadıklarını kaydetti.
     Vali Ayvaz, 5 Mayıs Paskalya Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Süryani ve Müslüman vatandaşların bu topraklar üzerinde aynı gelenek ve görenekleri, sevinç ve üzüntüleri paylaştıklarını belirtti.
     Ayvaz açıklamasında şunlara yer verdi:
     "Kutsal bir sevginin enerjisini etrafa yayan Dini Bayramlar, insani değerlerin bütün derinliğiyle hissedildiği anlamlı günlerdir. Bu günlerin değerlerinden nasiplenmek için manevi duyarlılıklara yönelmek gerekir. Bu yöneliş, insana sevgi ve saygıyı anlamayı sağlayacaktır. Çünkü sevmeyi bilen insan ne alabileceğinden çok, insanlara ne verebileceğinin sorumluluğunu yaşar. Unutulmamalıdır ki sevgi, salt bir duygu değil, aynı zamanda bir yaşama biçimidir. Bunun bir ifadesi olarak, sevginin yaşama etkin bir şekilde akabilmesi için gönül kapılarının birbirine açılması ve her alanda paylaşım içinde olunması gerekir. Bu manada, aynı Allaha inanan, aynı gelenekleri paylaşan insanlar olarak, sevinç ve tasada birlikte olduğumuz Süryani hemşehrilerimizle dini bayramlarımızı da birlikte idrak etmenin güzelliğini yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Süryani hemşehrilerimizin Paskalya Bayramını en içten dileklerimle kutlar, Paskalya Bayramının Süryani vatandaşlarımıza olduğu kadar tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim."
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER