Paskalya Bayramı

Paskalya Bayramı -Hatay Valisi Lekesiz: "İlimizde hakim olan bu sevgi ikliminin ve kardeşlik duygularının her zaman daim olması en büyük dileğimiz"


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Paskalya Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "İlimizde hakim olan bu sevgi ikliminin ve kardeşlik duygularının her zaman daim olması en büyük dileğimiz" ifadelerini kullandı.
     Lekesiz, mesajında, her yerde olduğu gibi heyecan ve coşkuyla kutlanan Paskalya Bayramının, sevgi ve barış içerisinde her inanç ve kültürden insanların bir arada yaşadığı Hatayda da aynı coşkuyla kutlandığını kaydetti.
     Paskalya Bayramının kentteki birlik ve beraberliğin en güzel yansıması olduğunu belirten Lekesiz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının en samimi şekliyle vücut bulduğu dini bayramlar, şüphesiz birlik ve beraberlik ruhunu da pekiştirerek geleceğe daha güven dolu biçimde bakmamızı sağlamaktadır. Kökeni, dili, inancı, kültürü ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes bu ülkenin hür ve eşit vatandaşlarıdır. İlimizde hakim olan bu sevgi ikliminin ve kardeşlik duygularının her zaman daim olması en büyük dileğimizdir. Hoşgörünün başkenti ve medeniyetler beşiği Hatayda yüzyıllardır birlikte kardeşçe yaşayan, gelenek ve göreneklerini paylaşan Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramını tebrik eder, huzurun, barışın, hoşgörünün egemen olduğu nice bayramların bir arada yaşanmasını temenni ederim."
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER