PAÜ Eğitim Fakültesinde mezuniyet töreni

PAÜ Eğitim Fakültesinde mezuniyet töreni -PAÜ RektörÜ Prof. Dr. Hüseyin Bağcı: -Mezun edeceğimiz bu öğretmenler, gelecekte Türkiyenin üniversitelerini dünyanın ilk 500 üniversitesine girecek kriterleri egale edecek aday öğrencileri


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) RektörÜ Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Mezun edeceğimiz bu öğretmenler, gelecekte Türkiyenin üniversitelerini dünyanın ilk 500 üniversitesine girecek kriterleri egale edecek aday öğrencileri yetiştirmek zorundalar dedi.
     PAÜ Eğitim Fakültesi mezuniyet töreni, kampüs içerisindeki Gölbahçede gerçekleştirildi. Törene, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Keskin ve Prof. Dr. Sebahattin Nas, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, dekanlar, öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.
     PAÜ Rektörü Prof. Bağcı, PAÜ olarak en çok mezun veren Eğitim Fakültesine gereken önemi verdiklerini belirterek, Mezun edeceğimiz bu öğretmenler, gelecekte Türkiyenin üniversitelerini dünyanın ilk 500 üniversitesine girecek kriterleri egale edecek aday öğrencileri yetiştirmek zorundalar. O nedenle Eğitim Fakültesi mezunlarına büyük iş düşüyor. Bir dünya üniversitesi olma yolunda PAÜnün dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girmemesi için hiçbir neden yok. 1957 yılından itibaren yetiştirdiğimiz öğretmenlerin yaptığı gibi, bundan sonraki mezunlarımız da bilimin üstünlüğüne inanmış insanların yetişmesine ve üniversitemize girmesine katkı sağlayacaktır. Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır diyen Ulu Önder Atatürkün hitap ettiği muallimler sizlersiniz dedi.
     PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik de, PAÜ Eğitim Fakültesinin Van depreminde el ele cennete kanatlanan Burçin Uysal, Ahmet Erdem, Ercan Doğan, Nilüfer Aydoğdu, Sıddık Minnaz, Halime Kozalak, Zeynep Tekinleri yetiştirdiğini ifade ederek, Siz yavrularım, öğrencilerim yanmasın diye alevlere atılan, ateşlerde kavrulan, alevlerden gül devşiren Aysun Karalar gibi destanlaşan öğretmenler yetiştirdiniz. Bu mezuniyet töreni, belki şimdi bizleri izleyen, dinleyen şehit öğretmenlerimize adanmıştır. Onlar bu gün kardeşlerinin mezuniyet törenindeler. Aziz emanetleri ve hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum. Onları unutmadık, unutamadım, unutmayalım diye konuştu.
     Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Rektör Bağcı, okul birincisi öğrenciye sıra geldiğinde, onur konuğu olarak törende bulunan ilkokul 5. sınıf öğretmeni Erol Uralı sahneye davet etti. Rektör Bağcının öğretmeninden birinci olan öğrenciye ödülü vermesini istemesi, salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber PAÜ Eğitim Fakültesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER