Pehlivanlar Kırkpınara hazırlanıyor

Pehlivanlar Kırkpınara hazırlanıyor -2002 yılında Kırkpınar Başpehlivanı olan Hasan Tuna: -Yaklaşık iki aydır Kırkpınara hazırlanıyoruz, amacımız bu yıl Kırkpınara Antalya damgasını vurmak


ANTALYA (A.A) - Kumlucalı pehlivanlar, Edirnede bu yıl 2-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 651. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine iddialı şekilde hazırlanıyor.
     Kumluca Belediyesinin desteğiyle güreş yapan pehlivanlar, Kırkpınar güreşleri için yaklaşık iki aydır ilçe stadında çalışma yapıyor. Ata sporu yağlı güreşin Türkiyede ve dünyada adını Kırkpınar güreşleriyle duyurduğuna dikkat çeken pehlivanlar, bu güreşlerde elde edilecek başarının kariyerleri açısından da çok önemli olduğunu dile getirdiler.
     Kırkpınar güreşlerinde 2002 yılında Başpehlivan olan Hasan Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar güreşlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da ayrı bir heyecanla hazırlandıklarını söyledi.
     Kumluca ve yöresinde 50den fazla yağlı güreş sporcusu bulunduğuna dikkat çeken Tuna, bunun ata sporu yağlı güreşe yöre halkının gösterdiği ilginin göstergesi olduğunu kaydetti.
     Ata sporu olan yağlı güreşin zor ve kişisel beceri isteyen bir spor olduğunu dile getiren Tuna, Kumluca Belediyesi pehlivanları olarak bizler de güreşlerde en iyi dereceyi elde etmek için mücadele ediyoruz. Yaklaşık iki aydır Kırkpınara hazırlanıyoruz, amacımız bu yıl Kırkpınara Antalya damgasını vurmak diye konuştu.
     Tuna, güreş sezonunun başlamasıyla ülke genelinde yapılan turnuvalara katıldıklarını, Kırkpınar güreşlerinde de başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Pehlivanlar Kırkpınara hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER