Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Hakkarinin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu ile Piyade Er Yaşar Doymuşun cenazeleri Trabzona getirildi -Aynı uçakta bulunan Piyad


TRABZON (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu ile Piyade Er Yaşar Doymuşun cenazeleri Trabzona getirildi.
     Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen töreninin ardından şehitlerin cenazeleri, askeri uçakla Trabzon Havaalanına getirildi.
     Burada düzenlenen karşılama törenine, şehitlerin yakınları, Vali Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafız Özak ve Safiye Seymenoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, polis ve askerler katıldı.
     Şehit askerler Piyade Er Erosmanoğlu ile Piyade Er Doymuşun Türk bayrağına sarılı tabutları, uçaktan indirilerek askerlerin omuzlarında ambulanslara alındı.
     Trabzonlu olan Erosmanoğlunun cenazesi Fatih Devlet Hastanesi Morguna, Er Doymuşun cenazesi ise ambulansla memleketi Giresuna gönderildi. Aynı uçakta bulunan Piyade Er Umut Bulutun naaşı ise hava yolu ile Samsuna gönderildi.
     Bu arada, şehit askerlerin cenazelerinin götürülüşü sırasında AK Parti Trabzon Milletvekili Seymenoğlu, şehit yakınlarına sarıldı ve göz yaşlarına hakim olamadı. Duygulu anların yaşandığı tören sırasında şehit yakınları göz yaşı döktü.
     Öte yandan, Trabzonlu şehit Piyade Er Erosmanoğlunu taşıyan ambulansın hastaneye gidişi sırasında ellerinde ve araçlarında Türk bayrağı taşıyan vatandaşlarca konvoy oluşturulduğu görüldü.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar / Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER