Petkimde görev değişikliği

Petkimde görev değişikliği -Hayati Öztürkün yönetim kurulu üyesi olmasıyla boşalan genel müdürlüğe Sadettin Korkut getirildi


İZMİR (A.A) - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Grubu iştiraki Petkimde Hayati Öztürkün yönetim kurulu üyesi olmasıyla boşalan genel müdürlüğe Sadettin Korkut getirildi.
     Petkimden yapılan açıklamada, tesislerde düzenlenen görev devir teslim törenine SOCAR Uluslararası Yatırımlar Sorumlusu ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyevin de katıldığı belirtildi.
     Açıklamada, Aliyevin SOCARın Türkiyedeki büyümesinin temeli ve başlangıç noktasının Petkim olduğunu belirterek, Genel Müdür Sadettin Korkuta yeni görevinde başarılar dilediği, iki yıldır Petkim Genel Müdürlüğü görevini yürüten Hayati Öztürke ise teşekkür ettiği ifade edildi.
     Açıklamada, Aliyevin şu ifadelerine yer verildi:
     STAR Rafinerisi, STEP Enerji Santrali, Petkim Konteyner Limanı ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesi ile birlikte 2017 yılına kadar Türkiyeye 17 milyar dolar yatırım yapacağız. Bu yatırımları yaparken geleceğimize duyduğumuz güven ve inanç, sizlere ve tecrübelerinize dayanmaktadır.
     SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz da Petkimin Türkiye ve Azerbaycan stratejik ortaklığının atar damarı olduğunu, SOCAR Türkiyenin Petkim Yarımadasında sürdürdüğü yatırım projelerinin tutarının 8 milyar doları bulduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Tolga Albay
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Petkimde görev değişikliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER