Pilotluk hayallerine ilk adımı planörle atıyorlar

Pilotluk hayallerine ilk adımı planörle atıyorlar -Pilot olmak isteyen gençler, Eskişehirin İnönü ilçesindeki THK Havacılık Eğitim Merkezindeki planör kurslarına yoğun ilgi gösteriyor -2011 yılında toplam 916, bu yılın 8 ayında 564


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Pilot olmak isteyen gençlerin, Türk Hava Kurumunun (THK) Eskişehirin İnönü ilçesindeki Havacılık Eğitim Merkezinde ücretsiz verilen planör kurslarına yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.
     THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Başkanı Hakan Ersoy, AA muhabirine, merkezde, 16 yaşını dolduran her Türk gencine, paraşüt, yelken kanat, yamaç paraşütü, model uçağın yanı sıra, bir başka aracın çekmesiyle havalanabilen ve hava akımlarından yararlanarak uçan motorsuz hava aracı planör eğitimi verdiklerini söyledi.
     Ücretsiz verilen kurslara katılmak isteyen gençlerin başvurularını, THK şubelerine yaptığını ve daha sonra genel merkezde planlamalar yapıldığını anlatan Ersoy, Eğitimler esnasında öğrencilerimiz merkezimizde kalmakta yeme, içme ve eğitim ihtiyaçları THK Genel Başkanlığınca karşılanmaktadır. Tüm öğrencilerimize havacılığı sevdirmeyi hedefliyoruz. Havacılığı sevdirmenin yanında yaygınlaştırmak ve çocuklarımıza kardeşlik, paylaşma, kendine özgüveni bu tesislerde vermekteyiz. 2011 yılında kurumumuz tarafından yaklaşık 300 bin sertifika verildi. Bu sayının daha da artacağına inancım tamdır dedi.
     Ersoy, merkezde 2011 yılında 916 öğrencinin planör kurslarına katıldığını açıklayarak, 2012 yılında ise şu ana kadar 564 öğrencimize kurs verdik. Planör okulumuzdaki başlangıç kursları 14 gün sürüyor. Sonrasında 30 gün süreli A brövesi kursu var. Sonraki aşama ise 3,5 ay süren tekamül kursu. Ayrıca, merkezimizde 9 eğitim ile 10 yarışma planörü bulunmaktadır diye konuştu.
     Ailelere, çocuklarını amatör havacılıkla tanıştırmalarını tavsiye eden Ersoy, şöyle devam etti:
     Bunun nedeni, yüce Atatürkün zaten kurumumuzu kurarken belirttiği büyük hedeflerinden biri, havacılığı sevdirmek, yaygınlaştırmak, Türk insanının işi yapmaktır. Eğer pilot olmak isteyen bir genç, özellikle havacılığın beşiği olan İnönü Havacılık Eğitim Merkezine gelerek başlangıçta uçtuktan sonra ertesi sene A brövesine geçip tek başına planörü indirirse, kendine daha güzel bir hedef çizmiş olacaktır. Bunu yapabiliyorsa, uçağı uçurabileceğine olan kanaatim tamdır. Emekleri boşa gitmeyecektir. Ailelerimizin, çocuklarını genç yaşlarda buralarla tanıştırmaları, onların hedeflerini gerçekleştirmeleri konusunda yardımcı olacağı kanaatindeyim.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Pilotluk hayallerine ilk adımı planörle atıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER