Pınar Karşıyakada işler yolunda

Pınar Karşıyakada işler yolunda -Beko Basketbol Liginde ilk devreyi galibiyetle tamamlayan yeşil-kırmızılı ekip, Salı günü EuroChallenge Kupası ikinci turunda ilk maçına çıkacak


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde ilk devrenin son maçında TED Ankara Kolejlileri 87-66 mağlup eden Pınar Karşıyaka, devreyi 12 galibiyet ve 3 mağlubiyetle tamamladı.
     İlk devrede oynadığı 15 karşılaşmada İzmirde sadece Banvite, deplasmanda ise TOFAŞ ve Anadolu Efese mağlup olan Pınar Karşıyaka, ilk yarıyı yüzde 80lik galibiyet oranıyla bitirdi.
     Yeşil-kırmızılı ekip, 2010-2011 sezonunda normal sezonu yüzde 70lik galibiyet oranıyla tamamlamış, play-off sisteminin uygulandığı 1983-1984 sezonundan bu yana en başarılı sezonunu geçirmişti. Pınar Karşıyaka, play-off sisteminden önce 1982-1983 sezonunda 8 takımın yer aldığı Beyaz Grupta 14 maçta 10 galibiyet alarak yüzde 71,43 ortalamasına ulaşmıştı.
     İlk devrede 1189 sayı atan Pınar Karşıyaka, 1028 sayı yedi. 16,8 sayı ortalamasına ulaşan Dixonun en skorer ismi olduğu Pınar Karşıyakada, Aminu 12,7, Diebler de 12,1 sayı ortalamalarıyla mücadele etti.
    
     -FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası-
    
     Avrupa kupalarında da yoluna devam eden Pınar Karşıyaka, Salı günü FIBA Erkekler EuroChallenge Kupasında ikinci tur mücadelesine başlayacak.
     Kupada (A) Grubunu lider tamamlayan ve son 16 takım arasına kalmayı başaran Pınar Karşıyaka, daha önce bir kez çeyrek finale yükselmeyi başardığı EuroChallenge Kupasında yoluna (I) Grubunda devam edecek.
     Yeşil-kırmızılı ekip, ilk iki takımın çeyrek finale yükseleceği grupta Letonyadan BK Ventspils, ön eleme turunda Aliağa Petkimi saf dışı bırakan Finlandiya takımı Joensuun Kataja ile Romanyadan CS Gaz Metan Medias ile mücadele edecek.
     Pınar Karşıyaka, gruptaki ilk maçında 15 Ocak Salı günü saat 20.00de Karşıyaka Spor Salonunda Gaz Metan Medias ile karşılaşacak.
     Kendi liginde 17 maçta 9 galibiyet ve 8 mağlubiyetle 8inci sırada yer alan Pınar Karşıyakanın rakibi son lig karşılaşmasında dün deplasmanda CS Farul Constancaya 79-68 yenildi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Pınar Karşıyakada işler yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER