Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan:

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan: -"Katliam gibi avcılık yapan balıkçılar tespit edilmeli ve bunun önüne geçilme için çok etkin kararlar alınmalı"


GİRESUN (A.A) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Katliam gibi avcılık yapan balıkçılar tespit edilmeli ve bunun önüne geçilmesi için çok etkin kararlar alınmalı" dedi.
     Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık popülasyonunun artırılması amacıyla çıkarılan ve yürürlükte olan yasaların yeterli olmadığını savundu.
     Doğu Karadeniz Bölgesindeki küçük balıkçıların stokların ve balık türlerinin azalması nedeniyle mağdur olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
     "Batı Karadeniz bölgesinde balıkçılığı alternatif olarak yapıyorlar. Oradakiler genelde tarım işleriyle uğraşıyor sezon açıldığında da palamut avlayarak kazanç elde ediyorlar. Ege ve Akdenizde çeşitli balık türleri ile alternatifler var. Doğu Karadenizde ise balıkçıların yüzde 70inin alternatifi yok. Balık stokları da azalınca bir hayli mağdur olunuyor. Mağduriyetin giderilmesi için yetkili kurumlar çalışma yapmalı. Özellikle katliam gibi avcılık yapan balıkçılar tespit edilmeli ve bunun önüne geçilmesi yönünde çok etkin kararlar alınmalı. Bu şekilde olursa belki ileride balık türleri artabilir."
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER