Polatlıda eğitim semineri

Polatlıda eğitim semineri


ANKARA (A.A) - Polatlı Belediyesi personeline yönelik 6360 sayılı 13 yeni büyükşehir kurulması ve il sınırının mücavir alan sınırı haline getirilmesiyle ilgili eğitim semineri düzenlendi.
     13 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere Sayıştay 4. Dairesi Başkanı Abdurrahman Acar konuşmacı olarak katıldı.
     Seminere, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Polatlı belediye meclisi üyeleri, belediye başkan yardımcıları, müdür amir ve personel katıldı.
     Acar, yeni yasayla köylerin mahalle statüsüne geçirildiğini, köylerin tüzel kişiliğinin, il özel idaresinin kaldırıldığini, köylere hizmetin büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri aracılığıyla götürüleceğini söyledi.
     Yasanın bazı hükümlerinin 6 Aralık 2012de yürürlüğe girdiğini, 30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte il sınırlarını büyükşehir görev ve sorumluluk alanına dahil olacağını anlatan Acar, 13 ilde büyükşehir ve 26 ilçe kuruldu, mevcut 16 büyükşehir ile birlikte Türkiyede 29 adet büyükşehir oluyor. Buralarda köy kalmayacak, bucak teşkilatı, il özel idaresi tüzel kişiliği ortadan kalktı. Belediyeler 2014 yılı 1 Nisanna kadar yeni durumlarına uygun çalışmalara başlaması gerekmektedir dedi.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Polatlıda eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER