Polis servis aracına saldırı davası

Polis servis aracına saldırı davası -Diyarbakırda polis servis aracına yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla yargılanan Beşir Arcagök, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda 6 polis memurunun yaralandığı polis servis aracına yönelik saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla yargılanan Beşir Arcagök, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
     Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, tutuklu yargılanan sanık Arcagök ile Agit Gizlenmiş hazır bulundu. Sanık Arcagök, yazılı olarak hazırladığı savunmasını zafer işareti yaparak okumak istedi.
     Mahkeme heyetinin bu şekilde savunma yapmasına izin vermemesi üzerine sanık Arcagök, karara tepki gösterdi. Mahkeme heyeti, salondaki güvenlik görevlilerinden sanığın dışarı çıkarılmasını istedi.
     Diğer sanık Gizlenmişin savunmasını Kürtçe yapmak istemesine de izin verilmedi. Bu arada salona yeniden getirilen ve karar öncesi son savunması sorulan sanık Arcagök, Mahkemeyi boykot ediyorum dedi.
     Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Arcagökü TCKnın Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçundan bir kez, Adam öldürmeye teşebbüs suçundan da 6 kez olmak üzere toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
     Diğer sanık Gizlenmiş de TCKnın Terör örgütüne üye olmak suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.
     Diyarbakırda 15 Eylül 2011 günü Silvan karayolunda Polis Meslek Yüksek Okuluna ait servis aracına yönelik saldırıda 6 polis memuru yaralanmıştı.
     Bölgeye yürütülen operasyonda sanık Arcagök, yaralı bir şekilde yakalanmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Polis servis aracına saldırı davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER