Prof. Dr. Çatbaştan, Milletvekili Bakıra ziyaret

Prof. Dr. Çatbaştan, Milletvekili Bakıra ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Florida Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Necati Çatbaş, akademik konularda istişarelerde bulunmak amacıyla AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakırı ziyaret etti.
     AK Parti il binasındaki ziyarette konuşan Çatbaş, topluma önemli katkılarda bulunmayı amaçladıklarını belirterek, Kayseriye bilimsel konularda istişarelerde bulunmak amacıyla geldiğini söyledi.
     Milletvekili Bakır da, köprüler ve doğal gaz boru hatlarının deprem güvenliği ile Savunma Sanayi ve Teknolojisi konularında görüş alış verişinde bulunduklarını ifade etti.
     Bakır şunları kaydetti:
     Savunma Sanayi birlikte çalışabileceğimiz çok önemli bir konu. Çünkü sensörler ve veri toplama sistemleriyle izleme yapılması aslında Savunma Sanayi tarafından da çok sık kullanılan bir yöntem. Meksika-Amerika sınırı arasına fiber optik kablolar döşenmiş durumda ve böylece kaçak girişler kontrol altına alınabiliyor. Belki Türkiye-Suriye sınırı arasına da bu kablolar döşenebilir ve terörist girişlerini biz burada fiber optik kabloların yardımıyla gerçek zamanlı olarak belirleyebiliriz. Böyle bir çalışma gerçekleşirse, Türkiyeye savunma açısından çok büyük bir öncelik sağlayacak ve bir yerde Türkiyenin elini kuvvetlendirecek bir çalışma olacaktır.
     Ziyaretten sonra Milletvekili Bakır ile Çatbaş, Seyyid Burhanettin Türbesini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Prof. Dr. Çatbaştan, Milletvekili Bakıra ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER