Profesyonel futbolcular koltuk değneği ile oynadı

Profesyonel futbolcular koltuk değneği ile oynadı -Yenimahalle Belediyesince yaptırılan Ampute Futbol Tesisinin açılışında Gençlerbirliği ile Yenimahalle Belediyesi Ampute Futbol Takımı ile gösteri maçı yaptı (Fotoğraflı/G


ANKARA (A.A) - Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiyenin ilk tam donanımlı ampute futbol tesisi törenle açıldı.
     Batıkent semtindeki Uğur Mumcu Mahallesinde hizmete giren tesiste, kullanım alanları engelliler düşünülerek tasarlandı. Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Tesisleri, 40-60 metre ebatlarında sentetik çim saha, 300 tekerlekli sandalyenin çıkabileceği seyirci tribünü, fitness aletleri, 6 sporcu yatak odası, 2 adet soyunma odası, yayın odası ve kafeteryayı bünyesinde barındırıyor.
     Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sosyal devletin misyonu gereği, bir kesiminin sorunlarını görmezden gelmesi, sorunlarına inanmaması ve hizmet etmemesinin söz konusu olamayacağını belirterek, Sosyal devlet, toplumun her kesimine hizmet eden devlettir dedi. Yaşar, projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, 2 Aralıkta da zihinsel engellilere hizmet veren yaşam merkezinin açılacağını bildirdi.
     Yaşar, kadrosunda, dünya 3üncüsü olan Türkiye Ampute Futbol Takımından 7 oyuncu bulunan Yenimahalle Ampute Futbol Takımının yanı sıra Türkiye Şampiyonu olan tekerlekli sandalye basketbol takımına da desteklerinin devam edeceğini söyledi.
     Törenin ardından Gençlerbirliği ile Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı arasında gösteri maçı oynandı. Gençlerbirliği futbolcuları, rakip takımdaki oyuncular gibi kotluk değneğiyle sahaya çıktı. Karlışma Yenimahalle Belediyesinin 4-1lik üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmayı eski FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli yönetti.
     Koltuk değneğiyle oynamakta güçlük çeken Gençlerbirliği futbolcuların bir süre sonra değnekleri bıraktığı gözlendi. Maç sonrası Gençlerbirliğinden Hurşut Meriç, Yenimahalle Belediyesinden Barış Telliye kramponunu hediye etti.
     Maç sonrası AA muhabirine konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, ampute futboluna bu tesisi kazandırdığı için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşarı kutladı ve açılışa davet edilmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Çapa, maçı 4-1 kaybeden takımının, yapacak bir şeyi olmadığını dile getirerek, Rakip takım Barcelona gibi oynadı. Taktiksel önlem almak çok zordu diye konuştu.
     Fuat Çapa, kotluk değneğiyle sahaya çıkan oyuncularının, bu şekilde oynamanın ne kadar zor olduğunu gördüklerini belirterek, ampute futbolcuların, şartlar ne olursa olsun spor yapılabileceğini gösterdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Profesyonel futbolcular koltuk değneği ile oynadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER