Meteorolojiden sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar

Meteorolojiden sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı


SİVAS (A.A) - Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, vatandaşları, soğuk hava ve kuvvetli yağışın oluşturacağı olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
     Merkezden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin gece saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisine girmesinin, sıcaklıkların ise 8-12 derece azalmasının beklendiği kaydedildi.
     Sıcaklıkların yer yer mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, perşembe günü ise bölgenin tamamında yer yer görülecek sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği ifade edildi.
     Hava tahmin raporlarına göre, cuma günü ve hafta sonunda soğuk ve yağışlı havanın bölgede etkili olmaya devam edeceği, yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bildirildi. Bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde ise rüzgarın kuvvetli eseceği kaydedildi.
     Vatandaşlardan ani sıcaklık düşüşü, kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturacağı olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksama) dikkatli olmaları istendi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Meteorolojiden sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER