Projesi kaybolan otelde hukuksuz yıkım yapıldığı

Projesi kaybolan otelde hukuksuz yıkım yapıldığı iddiası -Marmariste mimari projesi kaybolan bir otelin belediye tarafından yıkılmasıyla ilgili Danıştay, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi (Fotoğraflı-Görüntül


MUĞLA (A.A) - Marmariste mimari projesi kaybolan ve belediye tarafından bazı bölümleri kaçak olduğu iddiasıyla yıkılan Karacan Beach Otel ile ilgili Danıştayın keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdiği bildirildi.
     Uzunyalı mevkisindeki otelin restoran ve havuz bölümlerinin kaçak olduğu gerekçesiyle 2009 yılında Marmaris Belediyesi tarafından yıkılmasının ardından, otel sahibi tarafından başlatılan hukuki süreç devam ediyor.
     Otelin bağlı bulunduğu Can-Tur Turizm ve Ticaret Şirketinin avukatı Ceyhan Mumcu, yaptığı açıklamada, otelin onaylı mimari projesinin geçmişte yaşanan sel felaketinde kaybolduğunu, yıkımın ise belediye tarafından, Projeyi kaybettik ama biz bu otelin nerelerinin projeye aykırı olduğunu ezbere biliriz denilerek yapıldığını iddia etti.
     Belediyenin vatandaşın mülkiyet hakkına saldırıda bulunduğunu öne süren Mumcu, Danıştay 14. Dairesi, Marmaris Belediyesinin lehine karar veren Muğla İdare Mahkemesinin kararını bozdu. Yeniden keşif icrası ve bilirkişi incelemesi yapılmasını kararlaştırdı dedi.
     Belediye başkanının anayasaya aykırı ihlalleri konusunda partisi CHPnin harekete geçmesini istediklerini kaydeden Mumcu, aksi halde Cumhuriyet savcılığı aracılığıyla İçişleri Bakanlığına başvurarak belediyenin teftişini talep edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Projesi kaybolan otelde hukuksuz yıkım yapıldığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER