PTT 1. Lig

PTT 1. Lig -Adana İl Spor Güvenlik Kurulu, Adana takımlarının 7 Ekimde yapacağı maç öncesi Vali Yardımcısı Halis Arslan başkanlığında toplanarak alınacak önlemleri ele aldı


ADANA (A.A) - Adana İl Spor Güvenlik Kurulu, PTT 1. Ligde mücadele eden Adana takımlarının 7 Ekimde yapacağı maç öncesi Vali Yardımcısı Halis Arslan başkanlığında toplanarak alınacak önlemleri değerlendirdi.
     Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya kurul üyelerinin yanı sıra Adanaspor Başkanı Bayram Akgül ve Adana Demirspor Kulübü Başkanı Önder Serin de katıldı.
     Toplantıda, 7 Ekim Pazar günü Adana 5 Ocak Stadında oynanacak ve Güney Derbisi diye adlandırılan Adana Demirspor-Adanaspor maçında alınacak önlemler konuşuldu.
     Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, derbi karşılaşması için her türlü önlemlerin alınacağını, olay çıkarmak isteyenlere müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.
     Arslan, iki kulüp başkanının anlaşması nedeniyle stada seyirci alımında kısıtlamaya gidilmeyeceğini belirterek, 7 Ekim Pazar günü oynanacak maçta kapalı tribün ev sahibi Adana Demirspor olduğu için mavi-Lacivertli taraftarlara tahsis edilecek. Adana Demirspordan kombine bilet alanlar kapalı tribünde maç izleyebilecek. Maraton ve kale arkaları her iki takımın taraftarlarına da açık olacak. Aynı uygulama Adanaspor-Adana Demirspor maçında da uygulanacak diye konuştu.
     Stadın kapılarının maçtan 3 saat önce açılacağını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
     Maça gelecek taraftarlar 3 noktada üst araması ve kontrolden geçecek. Stada girişlerde üst düzeyde güvenlik önlemi alınacak. Çirkin sözlerin olabileceği pankartlar, yanıcı yakıcı maddeler kesinlikle stada alınmayacak. Belediye zabıta ekipleri stadın etrafından alkollü içki satan işyerlerini denetleyecek, içki satışına izin vermeyecek.
     Adana Demirspor ile Adanaspor maçının bir şenlik havasında geçmesini arzu ediyoruz. Maç öncesi, maç esnasında ve maç sonrasında taşkınlığa, şiddete başvuranlara kesinlikle izin verilmeyecek. Sporda Şiddeti Önleme Yasasında şiddete başvuranlara ağır yaptırımlar ve cezalar uygulanıyor. Şiddete başvuranlar sonucuna da katlanacaktır. Adananın iki güzide takımı Adana Demirspor ile Adanaspor arasında oynanacak karşılaşmada taraftar dernekleri ve tribün liderlerine de büyük görevler düşüyor. Taraftar dernek başkanları ve tribün liderleriyle de toplantı yaptık ve kendilerine sağduyulu davranılması gerektiğini anlattık. Onlar da ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söylediler. Bu maçın dostluk içerisinde geçmesini diliyorum.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Hüseyin DOğru

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER