PTT teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

PTT teşkilatının kuruluşunun 172. yılı


BARTIN (A.A) - Bartında, PTTnin kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.
     PTT Başmüdürü Ufuk Evirgen, Cumhuriyet Meydanındaki törende yaptığı konuşmada, ilk posta teşkilatının Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devletinin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 23 Ekim 1840da kurulduğunu anımsattı.
     Kurumun 2000den sonra tam bir değişime girdiğini anlatan Evirgen, şunları kaydetti:
     PTTde gün geçtikçe hizmetler artmaya başladı. Kurumumuz, kargo, parasal posta, fatura tahsilatı, GSM tahsilatı, havale, telefon, elektrik, su borcu tahsilatı ve otomatik ödeme gibi işlemlerin kolaylıkla ödenebildiği aktif bir kurum haline geldi. Kuruluş amacına uygun olarak her alanda kalite, güler yüzlü bir PTT imajı benimsenerek Halka hizmet, hakka hizmettir inancıyla çalışanlarımız devam ederken, personelimizin eğitiminde önem verildi. Kurulduğumuz günden bu güne kadar vatandaşlarımızın destek, temenni ve tavsiyeleriyle PTTnin bugünlere gelişindeki katkıları büyüktür.
     Tören, kurum personelinin Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
     Bu arada, PTT Merkez Müdürlüğünde iş ve işlemler için 172. sıra numarasını alan Engin Sezer Ozan adlı vatandaşa kurumun kuruluş yıl dönümü nedeniyle çeşitli hediyeler takdim edildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber PTT teşkilatının kuruluşunun 172. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER