Ramazan davulcuları ilk mesailerine başladı

Ramazan davulcuları ilk mesailerine başladı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide ilk mesailerine başlayan Ramazan davulcuları, maniler eşliğinde vatandaşları sahura kaldırdı.
     Ramazan ayının ilk gününde saat 02.00 itibariyle göreve başlayan davulcular, mahalle mahalle dolaşarak yıllardır sürdürdükleri geleneği devam ettirdi.
     Çukurbağ Mahallesinde görevli davulcu Nazım Ocakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldır Ramazan aylarında davul çaldığını ifade ederek, davul çalma geleneğini aslına uygun şekilde sürdürmeye çalıştığını söyledi.
     Genç davulcuların mani bilmemesinin kendisini üzdüğünü dile getiren Ocakçı, davulcuların köklü bir geleneği sürdürdüğünü ve bu geleneğin doğru yaşatılması için kendilerine büyük işler düştüğünü kaydetti.
     Cedit Mahallesi davulcusu Erdal Cehan ise 10 yıldır Ramazanda davul çaldığını dile getirerek, davul çalmaya oğluyla çıktığını, babasından kalan mesleği oğluna da öğretmeye çalıştığını söyledi.
     Bu arada, vatandaşlar, sabahın ilk ekmekleriyle sahur yapmak için ekmek fırınlarına yoğun ilgi gösterdi. Bazı vatandaşların da sahurda açık olan restoranları tercih ettikleri görüldü.
     Kentte mesai başında olan emniyet mensupları, sağlık ve itfaiye çalışanları ile fabrikalarda görev yapan işçiler ise kendi aralarında toplu olarak sahur yaparak Ramazanı karşıladılar.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu - Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ramazan davulcuları ilk mesailerine başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER