Ramazan yaylalara rağbeti arttırdı

Ramazan yaylalara rağbeti arttırdı -Bunaltıcı sıcaklardan kurtulup daha ramazanı uygun iklim koşullarında yaşamak isteyenler yaylaları doldurmaya başladı


DENİZLİ (A.A) - Mustafa Çiftçi - Türkiyenin bir çok bölgesinde 40 dereceyi bulan sıcaklıklardan kurtularak, ramazanı daha uygun koşullarda geçirmek isteyenler yaylalarda kurulan kamp ve konaklama tesislerini doldurmaya başladı.
     Yaz aylarında her yıl serin ve sakin bir ortamda tatil yapmak isteyenlerin uğrak yerleri konumundaki yaylalar, bu yıl Ramazanın yazın en sıcak günlerinin yaşandığı temmuz-ağustos aylarına denk gelmesi nedeniyle ayrı bir çekim merkezi haline geldi.
     Çok sayıda yayla yerleşimine sahip bulunan Denizlide de Honaz ilçesindeki Yukarı Erikli-Aşağı Erikli, Lale Bağları, Gündoğmuş, Buldan ilçesindeki Süleymanlı, Babadağ ilçesindeki Taşdelen, Serinhisar Kefe ve Beyağaç ilçesindeki Topuklu Yaylaları, bu yıl mutat sakinlerinin yanı sıra Ramazan nedeniyle yaylalara gelen misafirlerini ağırlamaya başladı.
     Yaylalardaki kamp alanları ve konaklama tesisleri, artan talebe cevap veremez hale gelince Ramazanı yaylalarda geçirmek isteyen vatandaşların, yaylaların bulunduğu ilçe ve belde belediyelerinden kiralık ev konusunda yardım talep ettikleri bildirildi.
    
     -Talebi karşılamak pek mümkün değil
    
     Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazanın yaz aylarına denk gelmesiyle yörelerindeki yayla turizminin canlandığını ifade etti.
     Özellikle Topuklu Yaylasına yoğun talebin olduğunu belirten Akçay, Etrafındaki heybetli ağaçları, havası, soğuk ve kaliteli içme suyu kaynaklarıyla ünlü yaylamızda Ramazanı geçirmek isteyen birçok kişi bizden ev kiralama konusunda yardım istiyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta yaklaşık bin 700 rakımda Ramazanı serin geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz, ama talepleri karşılamak pek mümkün olmuyor diye konuştu.
     Topuklu Yaylasının toplam 70 yatak kapasitesine sahip olduğunu, geri kalan yüzlerce kişinin ise çadırlarda konakladığını söyledi.
     Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan beldesinin Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek ise Kefe Yaylasında her yıl 400den fazla çadır kurduklarını ve bu çadırları günlüğü 5 liradan vatandaşlara kiraladıklarını dile getirerek, İnsanlar sıcaklardan bunalarak yaylamıza geliyor. Bizler de onlar için kurulan 400ü aşkın çadırda onlara hizmet ediyoruz. Fırın, market gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için her şeyi ayaklarına getiriyoruz dedi.
     Tunçbilek, bu yıl Ramazan dolayısıyla artan talebe karşılık verebilmek için çadır sayısını artırmayı planladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Yatağana 5 kilometre mesafede bulunan bin 100 metre rakımlı yayla, karaçam, kızılçam ve ardıç ağaçları ile kaplı. İl merkezinde 40 dereceyi geçen hava sıcaklığına rağmen Kefe Yaylasında gündüz sıcaklığı 20-23, akşam ise 17-18 derece. Kefe Yaylasında elektrik, içme suyu, banyo tuvalet gibi altyapıların yanı sıra ibadet için mescit, günlük ihtiyaçlar için market, fırın, lokanta ve at binme gibi doğa aktiviteleri için imkanlar mevcut.
    
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Ramazan yaylalara rağbeti arttırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER