Rektör Gökbel, öğrencilerle bir araya geldi

Rektör Gökbel, öğrencilerle bir araya geldi


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Avicenna Öğrenci Topluluğunun düzenlediği "Hasb-i Hal Zamanı" programında öğrencilerle bir araya geldi.
     Gökbel, burada yaptığı konuşmada, SÜnün emin adımlarla hedeflerine ilerlediğini söyledi.
     SÜnün, ilk 500 yolundaki verilerin çok iyi olduğunu ifade eden Gökbel, SÜnün hem fiziki şartları hem öğretim elemanı kapasitesiyle daha da ileriye gitme potansiyeline sahip üniversite olduğunu belirtti.
     Türkiyede ilk 5 üniversite arasında olma hedeflerinin bulunduğunu vurgulayan Gökbel, şunları kaydetti:
     "Bu hedefi koyarken kendime güvenmenin yanı sıra Selçuk Üniversitesine ve Türkiyeye de güvendim. Şu anda üniversitelerin başarısını ölçen 7-8 tane kurum var. Bu kurumlar genelde yapılan yayınlar, bunlara yapılan atıflar, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, çeşitli alanlarda alınan ödül sayısı gibi birçok alanda değerlendirmeleri dikkate alıyor. Yapılan ölçümlerde Selçuk Üniversitesi şu anda Dünyanın en iyi ikinci 500 üniversitesi arasında bulunuyor. Hedefimiz ilk 500 arasında yer almak. Biz de bu dilim içerisinde yer almak istiyoruz ve bunu başarabilecek potansiyele sahibiz. Hedeflerimiz doğrultusunda güzel gelişmeler yaşıyoruz."
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Rektör Gökbel, öğrencilerle bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER