Restore edilen kilise, kültür ve sanat

Restore edilen kilise, kültür ve sanat evi olacak -Edirnenin Uzunköprü ilçesinde restore edilen Aziz Ioannis Kilisesi, kültür ve sanat evi olarak kullanılacak -Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen: -Sahip olduğumuz tarihi mirası, b


EDİRNE (A.A) - Edirnenin Uzunköprü ilçesinde restore edilen Aziz Ioannis Kilisesi, kültür ve sanat evi olarak kullanılacak.
     Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1875 yılında Muradiye Mahallesinde inşa edilen Aziz Ioannis Kilisesinin, Uzunköprü Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında restore edildiğini söyledi.
     Restorasyonu 900 bin liraya mal olan kilisenin Uzunköprü Belediyesi Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılacağını belirten İşbilen, Bu kilisenin açılmasını, Uzunköprü açısından önemli kabul ediyoruz. Sahip olduğumuz tarihi mirası, bizden sonraki nesillere de aktarmak istiyoruz. Nasıl ki bir cami, bir havra bizim için önemliyse, kilise de önemli. Uzunköprüye ekonomik olarak ivme kazandıracağımızı düşünüyorum dedi.
     İşbilen, kültür ve sanat evinin açılışına, Fener Rum Patriği Bartholomeosu da davet ettiklerini anlatarak, şunları kaydetti:
     Dimetoka Metropoliti Damaskinos ile Fener Rum Patrikhanesinde ziyaret ettiğimiz Bartholomeos, mayıs ayında yapmayı planladığımız açılışa katılacaklarını söylediler. Açılışta Türk klarnetçi Serkan Çağrı ile Yunan klarnetçi Vassilis Saleas konser verecek. Bartholomeostan ayrıca, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Eskiköy Sınır Kapısının açılması konusunda destek istedik. Uzunköprü ve Dimetokayı birbirine bağlayan en kısa yol, bizim tren yolumuz. Bunun yanından bir de kara yolu açılması konusunda birkaç yıldır bir talebimiz var. Türk hükümeti bu konuda gerekli izinleri verdiği halde, Yunanistanın ekonomik kriz nedeniyle bu teklife sıcak bakmadığını biliyoruz. Sınır kapısının açılması, yöremiz için faydalı bir adım olacaktır.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Restore edilen kilise, kültür ve sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER