Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -"Olaydan iki saat sonra AKP yetkilisi, Biz kimlerin yaptığını biliyoruz dedi. İnanılır gibi değil. Bu kadar hızlı istihbaratınız vardı, niye önlem alamadınız-


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara ilişkin, "Olaydan iki saat sonra AKP yetkilisi, Biz kimlerin yaptığını biliyoruz dedi. İnanılır gibi değil. Bu kadar hızlı istihbaratınız vardı, niye önlem alamadınız-" diye konuştu.
     Tekin, partisinin Bursa il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Ortadoğudaki ceberrut anlayışın tümünü şiddetle reddettiklerini söyledi.
     TBMMde, "1 Mart 2003te oylanan ve kabul görmeyen tezkere geçse 90 bin yabancı askerin Irak ve Suriyede operasyonlar yapacağını" savunan Tekin, şöyle devam etti:
     "Tezkere geçmeyince Irak operasyonu başladı, Suriye kaldı. Suriye de Türkiyenin sırtına kaldı. Çünkü Türkiye bu tavizi vermişti. Çok enteresandır, bu 1 Mart tezkeresine hayır oyu veren 99 AKPlinin bir tanesi şu anda siyasette yok. Sadece Bu coğrafyada elimiz kana bulanmasın diye ret oyu verdiği için 99u da siyasetten men edildi."
     Gürsel Tekin, Suriye sınırında saldırı ihtimaline ilişkin bilginin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından 23 Nisanda ilgili kurumlar ile yetkililerine verildiğini öne sürdü.
     Bu bilgide, bombalı aracın, Suriyenin Rakka kentinden gelme ihtimalinden söz edildiğini belirten Tekin, şunları kaydetti:
     "Rakka şehri, 4 Marttan itibaren muhaliflerin elinde. Şimdi soruyoruz: Bir, MİTin bilgileri bu saate kadar yalanlanmadı. İki, sizin Rakkadaki muhaliflerle ilişkiniz ne boyutta- Üç, alelacele, onlarca insanın öldüğü yerde çöp temizler gibi bu delilleri niye temizlediniz- En önemlisi, -en stratejik, bütün dünya biliyor ve her an sorun olabilir- MOBESE sistemleri niye çalışmıyor- Bunların cevabı olmaz mı- Bunların mutlak ve mutlak cevabının olması gerekiyor. Olaydan iki saat sonra AKP yetkilisi, Biz kimlerin yaptığını biliyoruz dedi. İnanılır gibi değil. Bu kadar hızlı istihbaratınız vardı, niye önlem alamadınız-"
     İç ve dış politikaların yanlış yönetildiğini öne süren Tekin, bir yıldır, "Suriye sınırında çok büyük sıkıntılar var, önlem alın" diye çağrıda bulunduklarını ancak bunun göz ardı edildiğini iddia etti.
     Tekin, bir gazetecinin, "Reyhanlıda kaç kişi öldü-" sorusu üzerine bilgi kirliliği olduğunu belirterek, "Aldığımız bilgi mevcut bildiğimiz rakamların çok çok üstünde bir rakam. Aynı zamanda çok kayıp var. Herkes farklı rakamlar söylüyor. Devlet ciddiyetinin sorgulandığı bir dönemdeyiz. Ölülerimize bile sahip çıkamıyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz/Sedat Gök
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER