Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Bizden kaynaklanan veya Suriye halkından kaynaklanan bir durum değil, oradaki rejimden kaynaklanan durumlar. Bozulan bu ortam içinde maalesef hiç arzu edilmeyen birçok


KARS (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Reyhanlıdaki bombalı saldırılara ilişkin, "Bizden kaynaklanan veya Suriye halkından kaynaklanan bir durum değil, oradaki rejimden kaynaklanan durumlar. Bozulan bu ortam içinde de maalesef hiç arzu edilmeyen birçok gelişmeler yaşanabiliyor" dedi.
     Ardahanda düzenlenecek il danışma meclisi ve il değerlendirme toplantılarına katılmak üzere havayoluyla Karsa gelen Yılmazı, havalimanında Kars Valisi Eyüp Tepe, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve öteki ilgililer karşıladı.
     Yılmaz, burada bir gazetecinin "Reyhanlıda yaşananları nasıl değerlendireceksiniz-" sorusuna, "Hükümet olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapıyoruz. Suriyede insani anlamda çok acı bir durum var. O bölgede ekonomik anlamda da çok ciddi bir yıkıma yol açan maalesef Esed rejiminin uygulamaları var. Bu rejimin halkıyla olan aslında kavgasından dolayı ortam bozulmuş durumda. Bizden kaynaklanan veya Suriye halkından kaynaklanan bir durum değil, oradaki rejimden kaynaklanan durumlar. O ortamı bozmuş durumda. Bozulan bu ortam içinde maalesef hiç arzu edilmeyen birçok gelişmeler yaşanabiliyor" karşılığını verdi.
     Bu olaya karışan faillerin cezalandırılmasını temenni ettiklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Daha geniş anlamda da Suriyenin içinden geçtiği bu durumun bir an önce sona ermesini ve hem Suriye halkı için hem de bütün bölgemiz için Türkiye dahil olmak üzere huzurun pekişmesi anlamında, bu yaşanan insanlık dramının sona ermesi anlamında, Suriyedeki hadiselerin bir an önce sona ermesini, Suriye halkının iradesini yansıtan, Suriye halkına dayanan bir rejimin bir an önce oluşmasını temenni ediyoruz. Biz, Suriyenin birliğinden bütünlüğünden yanayız. Hiçbir mezhep farkı gözetmeden, inanç farkı gözetmeden, etnik farklar gözetmeden Suriye halkının iradesinin yönetime yansımasını istiyoruz. Suriyede birlik beraberlik içinde bu kavgalar yerine, kalkınmaya, gelişmeye, refah artışına yönelik bir gündemin bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz."
     Yılmaz, daha sonra karayoluyla Ardahana hareket etti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER