Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -DP Genel Başkanı Uysal, Reyhanlı ilçesinde incelemelerde bulundu -Uysal: "Devletimiz, milletimiz bu meselelerin üstesinden gelecektir. Zafiyetler varsa bunlar süratle giderilmelidir"


HATAY (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Reyhanlı ilçesinde incelemelerde bulundu.
     Uysal ve beraberindekiler, ilk patlamanın meydana geldiği Reyhanlı Belediyesi yakınlarında inceleme yaparak, çevredeki vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileğini iletti.
     Daha sonra patlamada hayatını kaybeden Ahmet Hamdi Bozkayanın ailesine taziye ziyareti gerçekleştiren Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diledi.
     Bu coğrafyada mazlum olan milletleri her zaman sahipleme duygusuna sahip olduklarını belirten Uysal, Suriyede yaşananlardan üzgün olduklarını söyledi. Bu acıların yaşanmasını istemediklerini ifade eden Uysal, şöyle konuştu:
     "Ülkemiz maalesef böyle bir süreçte adeta cephe gerisi konumuna getirilmek istenmekte. Reyhanlı kadar ülkenin birliği, beraberliği...Bir takım fay hatlarını hareketlendirmek istercesine tavırlar teşebbüsler olduğu ortadadır. Devletimiz, milletimiz bu meselelerin üstesinden gelecektir. Zafiyetler varsa bunlar süratle giderilmelidir. Türkiyede açık hale getirdiğimiz bu sınırdan kimin gelip kimin geçtiğini bilmediğimiz, daha büyük faciaları engellemek adına buradan hem gelen bağrımıza bastığımız misafirlerimizi daha sağlıklı şartlarda hem de buradaki şehirlerimizin ekolojik dengesini, toplusal dengesini bozmayacak bir sorumluluğu yetkililerimiz alacaktır diye ümit ediyoruz.
     Burada yaşanan acıların daha da derinleşmemesi, birilerinin ekmeğini yağ sürmemek adına vatandaşları sağduyuya davet ettik. Birlik, beraberlik mesajı vermek için milli mutabakat meselesi gördüğümüz bu meselelerde siyaseti ağzımıza almadan ülkenin bütünlüğünü esas alan bir anlayışımızı ifade etmeye gayret gösterdik. Allah hepimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Milletimizi, devletimize Allah zeval vermesin istiyoruz. Kederli ailelere başsağlığı diliyoruz."
     Uysal ve beraberindekiler taziye ziyaretlerinin ardında ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik - Cem Genco
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER