Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Samandağ Alevi kanaat önderi Hocaoğlu: "Reyhanlıda gerçekleşen terör saldırısını kim, niçin gerçekleştirmiş olursa olsun insanlık adına şiddetle kınıyoruz"


HATAY (A.A) - Samandağ Alevi kanaat önderleri, Reyhanlıdaki bombalı saldırıları kınadı.
     Samandağ Alevi kanaat önderi Galip Hocaoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde grup adına yaptığı açıklamada, hoşgörünün ve medeniyetlerin beşiği Hatayda insanlar arasında bulunan birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzurun devamı için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
     Hatayda kardeşlik çınarının bin yıllık bir geçmişinin olduğunu ifade eden Hocaoğlu, bu kardeşlik çınarının hiçbir şekilde yıkılamayacağını belirtti.
     Terörün hiçbir zaman affedilebilir bir tarafının olmadığını vurgulayan Hocaoğlu şöyle devam etti:
     "Reyhanlıda gerçekleşen terör saldırısını kim, niçin gerçekleştirmiş olursa olsun insanlık adına şiddetle kınıyoruz. Alevi, Sünni, Hristiyan, Musevi, Türk, Kürt, Arap, Ermeni bütün dini ve etnik aidiyetle barış kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Bunun gibi durumlarda sağduyulu davranmamız gerekmektedir. Kardeşlik ortamının sağlanması için var gücümüzle çalışmalıyız. Bizler oyuna gelmeyeceğiz. Gün her zamankinden fazla birlik olma günüdür."
     Masum insanları katletmenin 4 kutsal kitapta da lanetlendiğini söyleyen Hocaoğlu, bir an önce bu durumun sona erip her yerde barış ve huzurun hakim olması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Halit Demir / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER