Reyhanlıdaki patlamalar

Reyhanlıdaki patlamalar -CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi: -"Hangi nedenle olursa olsun şiddeti reddediyoruz. Çünkü insan hayatına kast eden şiddet, amacı ne olursa olsun bütün insanlık tarafından lanetlenmelidir" (Fotoğrafl


EDİRNE (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Reyhanlıdaki patlamalara ilişkin, "Hangi nedenle olursa olsun şiddeti reddediyoruz. Çünkü insan hayatına kast eden şiddet, amacı ne olursa olsun bütün insanlık tarafından lanetlenmelidir" dedi.
     Partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan Hamzaçebi, bir gazetecinin, Reyhanlıdaki patlamaları hatırlatması üzerine, Hatay Reyhanlıda ölü ve yaralıların olduğu haberinin geldiğini söyledi.
     Hamzaçebi, "Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Tabii ki şu an neden olduğunu bilemiyoruz. İlerleyen saatlerde netleşecektir. Hangi nedenle olursa olsun şiddeti reddediyoruz. Çünkü insan hayatına kast eden şiddet, amacı ne olursa olsun bütün insanlık tarafından lanetlenmelidir. Bunu şiddetle kınıyorum" şeklinde konuştu.
     Akif Hamzaçebi, toplantıda yaptığı konuşmada da hak ve özgürlüklerin geriye gittiğini savundu.
     AB olmazsa, Asya ya da Şanghay Beşlisi hedeflerinin Türkiyenin önüne konulduğunu öne süren Hamzaçebi, şöyle devam etti:
     "Demokrasiyle sorunlu ülkelerin ekonomik kulübü olan Şanghay Beşlisi, Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan gibi ülkelerin üyesi olduğu ekonomik bir örgüttür. Demokrasiyle yakından uzaktan ilgisi yoktur. Şanghay Beşlisini Türkiyenin önüne hedef olarak koymak, AB ile olan müzakerelerde bir strateji adımı bile olamaz, bir taktik bile olamaz. Bunu reddediyoruz."
     Hamzaçebi, Türkiyenin temel meselelerinin konuşulamadığını da ileri sürdü.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki patlamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER