Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Alevi Kültür Merkezi Başkanı Gümüş, Reyhanlıdaki saldırıları kınadı


KAYSERİ (A.A) - Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş, Reyhanlıdaki bombalı saldırıları kınadı.
     Reyhanlıdaki bombalı saldırının insanlığa sığmayacak bir eylem olduğunu belirten Gümüş, mazlum halka yapılan terör saldırısını lanetlediklerini belirtti.
     Gümüş, Reyhanlıda yapılan saldırının açık bir terör olayı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
     "Hatayda yaşayan Alevilerin nüfus yoğunluğu düşünülerek bu saldırıların kimi Aleviler tarafından yapıldığı ima edilmeye çalışılmıştır. Bu topraklarda uzunca yıllar olduğu gibi hala hakaret ve saldırı altında yaşayan, asimilasyona tabi tutulan, hakları verilmeyen Alevi inancının başka bir inanca saldırması söz konusu bile olamaz. Türkiyede Aleviler üzerindeki algılar değiştirilmeye çalışılıyor. Aleviler olarak ülke içinde ve ülkeler arası barışı destekliyoruz. Saldırının asıl faillerinin bir an önce bulunması gerekmektedir ve savaş politikasından vazgeçilmelidir."
     Alevi-Sünni çatışmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Gümüş, "Halklar kardeştir ve Aleviler her zaman olduğu gibi barışın yanındadır. Kimse Alevileri savaş yanlısı olarak göstermeye çalışmasın. Barışı ve kardeşliği kendisine rehber edinmiş biz Alevilerin yolu her zaman barışın aydınlık yoludur" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER