RİKE personeline ileri sürüş teknikleri eğitimi

RİKE personeline ileri sürüş teknikleri eğitimi


RİZE (A.A) - Rize Arama Kurtarma Ekibinde (RİKE) görevli personele ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.
     Eğitime, Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, RİKEde yer alan UMKE, AFAD, İtfaiye Müdürlüğü, off-road, dağcılık ve dalgıçlık kulübü üyeleri katıldı.
     Eğitimde İrfan Çolak ve Ümit Aydın tarafından katılımcılara, güvenli sürüş nedir ve nasıl uygulanmalı, emniyet kemeri kullanımı neden önemli, ön ve arka lastik patlarsa ne yapılmalı, lastiklerde nelere dikkat edilmeli, yoğun trafikte araç kullanımında kaza yapmamak için öneriler, virajda kaymalarda yapılması gerekenler, direksiyon tutuşu, yağmur ve karda araç kullanımı hakkında bilgi verdi.
     Aydın, RİKE personelinin, genellikle arazide araç kullandığını veya kullanması gerekeceğini belirterek, şunları söyledi:
     "Arazide araba kullanırken en önemli kural, doğaya en az zararı verecek güzergahları seçerken direksiyonu en az iz bırakacak şekilde kullanmaktır. Doğa ile uyumlu olun. Doğa kanunlarının temyizi yoktur. O araba oradan geçmezse inadın alemi yok, yandan deneyin. Kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz. Mümkün olduğunca birden fazla araçla yola çıkın. Aracımız iyi ve sağlam durumda olsun. Ortalıkta başıboş eşya bırakmayın. Acil, geçici su yalıtımı için hazırlıklı olun. Yedek lastiğinizi kolay ulaşılır ve sağlam bir yere yerleştirip, sıkıca sabitleyin. Çekme halkalarınız olsun. Yan aynalar kapalı, anteniniz içeride olacak. Lastik basınçlarının araziye uygunluğunu kontrol edin. Dört çekeriniz bağlı olsun."
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber RİKE personeline ileri sürüş teknikleri eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER