Rizede, İİBFnin akademik yılı açılış dersi

Rizede, İİBFnin akademik yılı açılış dersi yapıldı


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) akademik yılı açılış dersi yapıldı.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İİBF Dekanı ve aynı zamanda TBMM Yeni Anayasa Yazım Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemezin konuşmacı olarak katıldığı akademik yıl açılış programına, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı belirtildi.
     Açıklamada, Türkiyede Anayasa Sorunu ve Yeni Anayasa Konusunda Gelişmeler konulu sunum yapan Prof. Dr. Hakyemezin, şu ifadeleri yer aldı:
     Geçmişten bu yana anayasayla ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Bu ülkenin en önemli sorunlarından birisi. Sorunlu anayasa, sistemi de olumsuz yönde etkiliyor. Anayasa devleti formüle ederken, devlet organları olan yasama, yürütme ve yargının kuvvetler ayrılığı esasına göre, insan haklarının ise ideal ölçüde düzenlenmesi gerekir. Türkiyede bugüne kadar 26 tane parti kapatıldı. Bu olumsuz tablonun kaynağında tek tip düşünce oluşturulmak isteği yatıyor.
     Türkiyede ilk kez halkın oylarıyla göreve gelen temsilcilerin yer aldığı parlamento girişimiyle, yeni bir anayasa süreci başlaması mutluluk verici. Sistemin değişmesini istemeyen elitlerin hükümdarlığı altındaki Anayasa Mahkemesinin, 1961 Anayasası ile sadece yüzeysel olarak değişikliğe uğratıldı. Ancak, özünde vesayeti koruduğu için Anayasa Mahkemesi zaman zaman hukukun dışına çıkan kararlar vererek, Türkiyenin milyarlarca dolar kaybetmesine yol açtı. 2010 yılında gerçekleştirilen referandum sembolik açıdan çok önemli. 2010 referandumu, 1960 yılında oluşturulan vesayetçi yapıya en ciddi darbeyi vuran adım oldu.
     Konuşmanın ardından Prof. Dr. Hakyemeze, plaket sunuldu.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rizede, İİBFnin akademik yılı açılış dersi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER