Rizede doktor ve hemşirelere beden dili

Rizede doktor ve hemşirelere beden dili ve iletişim eğitimi


RİZE (A.A) - Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde görevli doktor ve hemşirelere beden dili ve iletişim eğitimi verildi.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen eğitime, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü konuşmacı olarak katıldı.
     Özlü, yaptığı açıklamada, sağlığın devamlı insanla ilişki gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, Sürekli hastalarla, hasta yakınlarıyla iletişim sürdürmek zorundayız. Hastaneye gelen kişilerin çoğunun bir derdi, korkusu, endişesi var. Yaşamıyla ilgili sorunları var. Dolayısıyla sokaktaki insandan daha sabırsız. Daha aceleci olabiliyor. Bu nedenle sağlık çalışanlarının daha profesyonel olması, daha eğitimli olması lazım dedi.
     Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül ise Rizede hastanelerde günlük 8-9 bin hastanın muayene edildiğini ifade ederek, Sadece poliklinik olarak bu kadar hastayla muhatap oluyoruz. Bunun yanında yatırılan hastalarımız var. Ameliyat olan hastalarımız var. Gerçekten bunlara baktığımız zaman her gün 10 binin üzerinde insanla sadece sağlıkla ilgili konularda muhatabız. Dolayısıyla böyle bir hizmeti verirken profesyonel olmamız gerekiyor. Yani duygularımıza hakim olmamız lazım. Çalışanlarımızın daha profesyonelce davranmaları için böyle bir eğitim düzenledik. Bu eğitimi yıl içine yaymayı planlıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede doktor ve hemşirelere beden dili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER