Rizede konferans düzenlendi

Rizede konferans düzenlendi


RİZE (A.A) - Rizede, Türkiye Ekonomisinde Son Dönem Gelişmeler ve Merkez Bankası konulu konferans düzenlendi.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansa Merkez Bankası Ekonomisti Dr. Kazım Azim Özdemirin konuşmacı olarak katıldığı belirtildi.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta, Özdemirin uluslararası ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği vurgulanarak, şu ifadelerine yer verildi:
     2008 yılında dünyada yaşanan kriz sonrası küresel büyüme zayıflama eğilimine girdi ve bu olumsuz tablo sürüyor. Olumsuz tabloya son vermek için birçok merkez bankası genişletici para politikaları uyguladı. Enflasyon 2012 yılında hedefin üzerinde seyretmektedir. Ancak temel göstergeler enflasyonun önümüzdeki dönem düşeceğine işaret etmektedir. Küresel büyüme 2012 yılında, bir önceki yıla göre yavaşlamıştır. Bunun bir sonucu olarak da cari açıktaki dengeleme süreci devam etmektedir.
     Maliye politikası önceki yıllara göre daha genişletici bir görünüm sunmuştur. Para politikası da temkinli duruşunu sürdürmeye devam etmektedir. Ayrıca finansal istikrar amacı doğrultusunda Merkez Bankası, bankaların zorunlu karşılıklarını nasıl tesis edeceklerini rezerv opsiyon katsayıları aracılığıyla belirlemektedir. Alınan politika tedbirleri sonucunda orta vadede enflasyonun yüzde 5lik hedefe yaklaşacağını beklemekteyiz.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rizede konferans düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER