Kumluca Belediye Meclisi toplandı

Kumluca Belediye Meclisi toplandı -Kasım ayı olağan toplantısında, GATABa üyelik başvurusu kararı alındı


ANTALYA (A.A) - Kumluca Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirildi.
     Kumluca Belediye Meclisi toplantısına 15 üyeden 13ü katıldı. Toplantının açılışında konuşan başkan Çetinkaya, kasım ayı olağan toplantısında alınacak olan kararların hem meclis hem de ilçe halkı adına hayırlı olması temennisinde bulundu.
     Daha sonra sırasıyla meclis üyelerine gündem maddelerini okuyan Çetinkaya, okunan gündem maddelerini üyelerin oylarına sundu. Kumluca Belediyesinin 3 yıllık tahmini bütçesini, belediye Hesap İşleri Müdürü Kazım Turkaya okutan Çetinkaya, 2013 yılı tahmini bütçesinin 29 milyon 500 bin, 2014 yılı tahmini bütçesinin 30 milyon 500 bin ve 2015 yılı tahmini bütçesinin ise 31 milyon 500 bin lira olmasının tahmin edildiğini bildirdi. Yapılan görüşmelerde Kumluca Belediyesinin 3 yıllık tahmini bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.
     Daha önce mecliste görüşülen ve imar komisyonuna havale edilen konulardaki komisyon kararları da oy birliğiyle kabul edildi. Kumluca Belediyesi Toptancı Halinde bulunan yazıhane ve diğer iş yerlerinin kira miktarlarının görüşüldüğü toplantıda, kiranın toptancı halindeki büyük yazıhaneler için yıllık 8 bin lira, küçük yazıhaneler için yıllık 6 bin lira, diğer iş yerleri için de metrekaresi 40 lira olmasına oy birliğiyle karar verildi.
     Başkan Çetinkaya, Adrasan Belediye Başkanlığı ile Yazır köyü muhtarlığı tarafından verilen dilekçeyi okudu. Söz konusu her iki dilekçede de Büyükşehir Belediye Kanunu ve bazı Hükümler ile ilgili hazırlanan yasa tasarısıyla Adrasan Belediyesi ve Yazır köyü muhtarlığı tüzel kişiliğinin sona ereceği ve Kumlucanın birer mahallesi olacağı ifade edilerek, bugüne kadar kendilerine alt yapı başta olmak üzere her konuda hizmet veren Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği üyeliklerinin de sona ereceği, bundan dolayı da bölgelerine hizmet alımının zorlaşacağının belirtildi.
     Adrasan ve Yazır köyünün GATABa üyeliklerinin devam etmesi, aynı zamanda GATAB tarafından verilecek hizmetlerden Kumluca Belediyesinin de yararlanması için, GATABa üyelik başvurusunun yapılmasının uygun olacağını ifade eden Çetinkaya, meclis tarafından üyelik için onay ve üyelik işlemlerinin yürütmek amacıyla da kendisine yetki verilmesini talep etti. Yapılan görüşmeler sonucunda Kumluca Belediye Meclisi, Kumluca Belediyesinin de GATABa üye olması ve görüşmeler için Başkan Çetinkayaya yetki verilmesini oy birliğiyle kabul etti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumluca Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER