Rizede rafting botu devrildi: 3 yaralı

Rizede rafting botu devrildi: 3 yaralı


RİZE (A.A) - Çamlıhemşin ilçesinde rafting botunun devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı.
     Fırtına Deresinde raftingcilerin botu, Ardeşen-Çamlıhemşin yolu Köprüköy mevkisinde kayalara çarparak devrildi. Akıntıya kapılarak yaklaşık 200 metre sürüklenen Volkan Akdağ (22), Fatih Güngör (21) ve Burak Çelen (21), diğer sporcuların yardımıyla sudan çıkardı.
     Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralanan Volkan Akdağın tedavisinin, yoğun bakım ünitesinde sürdüğü öğrenildi.
     Ruba Rafting Spor Kulübü Başkanı Erdoğan Buçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ana parkurun kazanın meydana geldiği alanın aşağısında olduğunu belirterek, Ana parkurda kum ve çakıl çıkarıldığı için rafting yapamıyoruz. Bu nedenle Fırtına Vadisindeki üç numaralı parkurda faaliyet yürütüyoruz. Talihsiz bir kaza yaşadık. Bot kayaya çarparak devrildi dedi.
     Kısa sürede olaya müdahale ettiklerini kaydeden Buçan, Ekip, botun devrilmesi sonucu 200 metre sürüklendi. Botta bulunan eğitimli rafting rehberleri, sporcuların sudan çıkarılmalarını sağladı. Böyle bir olayın yaşanması son derece üzücü. Yetkililerden, kış aylarında rafting yapabilmek için bir numaralı parkuru temizlemelerini bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Bülent İsmailoğlu - Muhittin Sandıkçı / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Rizede rafting botu devrildi: 3 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER