Rizenin uzunluğuyla ünlü üst geçidi

Rizenin uzunluğuyla ünlü üst geçidi -Belediye Başkanı Bakırcı: Atatürk Caddesi üzerinden sahil şeridine bağlanan yaklaşık 330 metrelik üst geçit, Samsundan Sarpa kadar en çok kullanılan üst geçittir (Fotoğrafl


RİZE (A.A) - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kent merkezinde Atatürk Caddesi ile sahil şeridini birleştiren 330 metrelik üst geçidin, Samsundan Sarpa kadar en çok kullanılan üst geçit olduğunu öne sürdü.
     Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, üst geçidi kullananları yazın saydırdıklarını ama net bir sayı elde edemediklerini belirterek, Sahil kentlerinde üst geçitler hep boş ancak bizim üst geçit her zaman dolu. O geçidi hiç insansız görmedim. Bu gözlemlerim sonucu en çok kullanılan üst geçit olduğunu söyleyebilirim. Birkaç dönem daha sayım yaparak üst geçidi kullananların ortalamasını çıkarmaya çalışacağız dedi.
     Türkiyede bu uzunlukta ikinci bir üst geçit olmadığını söyleyen Bakırcı, şunları kaydetti:
     Bundan daha uzun üst geçit olmadığını biliyoruz. Bu üst geçidin çok önemli fonksiyonu var. Daha önce sahil yolunda ölümlü ve yaralamalı kazalar olduğunu gördük. Sene içinde 5-6 tane ölümlü kaza oluyordu. Üst geçit faaliyete girdiğinden bu yana burada ölümlü kaza olmadı. Herkesin çok rahat kullanabileceği özelliğe sahiptir. Çocuk arabası, sakat arabasının rahatlıkla kullanılacağı bir üst geçit. Biraz uzun oldu. Statik sorunu yok ancak görselliği daha iyi olabilirdi. Onu da farklı bir proje ile düzelteceğiz.
    
     Muhabir: Fikret Delal / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rizenin uzunluğuyla ünlü üst geçidi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER