Romanlar artık profesyonel

Romanlar artık profesyonel -Antalyada dans ve müzik eğitimi alan 35 Roman mezun oldu


ANTALYA (A.A) - Antalyada yaşayan Roman vatandaşlara yönelik düzenlenen dans ve müzik kursunu bitiren 35 Roman sertifikalarını aldı.
     Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA), Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından başlatılan Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim projesi kapsamında Antalyada yaşayan Roman vatandaşlara dans ve müzik eğitimi verildi.
     Yenimahalle Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde, dans ve müzik kursunda 6 ay boyunca 720 saat eğitim alan 35 Roman vatandaşa sertifika verildi.
     Proje hakkında bilgi veren MEKSA Vakfı Proje Başkanı Elif Alper Delice, yaşları 15 ile 55 arasında 6sı bayan, 35 Roman vatandaşın sertifika aldığını söyledi.
     Amaçlarının müziğe ilgi duyan Roman vatandaşları profesyonelce yetiştirmek olduğunu ifade eden Delice, Romanlar göçebe bir hayat yaşamalarına rağmen kültürlerini gittikleri her ülkeye taşıyabilmişler. Atıl durumda kalan Roman vatandaşları hayata bağladık. Bu eğitimlerle işsizlik problemlerini bir nebze olsun çözmüş oluyoruz. Artık kendi paralarını kazanacaklar dedi.
     Eğitim alan kursiyerlerin profesyonel olarak sahnede, eğlence merkezlerinde ve otellerde çalışabileceklerini belirten Delice, kursiyerlerden bazılarının işinin hazır olduğunu kaydetti.
     Delice, eğitimlerin devam edeceğine değinerek Adana ve Diyarbakırdaki Roman vatandaşların kurs talep ettiklerini kaydetti.
     Sertifika töreninin ardından kursu bitiren müzik grubu şarkılar söyledi. Dans grubunun gösterileri ise izleyenlerden büyük alkış aldı.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Romanlar artık profesyonel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER