Romanyalı öğrenciler köy okulunda

Romanyalı öğrenciler köy okulunda -Türk Ulusal Ajansı destekli proje kapsamında Romanyalı öğrenciler Hatayın Altınözü ilçesi Babatorun köyünde Türk öğrencilerle bir araya geldi


HATAY (A.A) - Türk Ulusal Ajansı destekli Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius İki Taraflı Okul Ortaklıkları kapsamında Romanya Scoala Gimnaziala No.3 Rovinari Ortaokulu öğrencileri Hatay Altınözü ilçesi Babatorun Köyü Ortaokulunda Türk öğrencilerle bir araya geldi.
     Romanyalı öğrenciler ve Türk öğrenciler program kapsamında dans ve halk oyunları gösteriminde bulundular. Ayrıca programda semazen gösterimi de yapıldı. Derslere de beraber giren öğrenciler, daha sonra voleybol maçı yaptı.
     Babatorun Köyü Ortaokulu Müdürü Mehmet Güner yaptığı açıklamada proje kapsamında 12 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan bir ekiple 2012 Haziranda Romanyanın Scoala Gimnaziala No.3 Rovinari Ortaokulunu ziyaret ettiklerini belirtti.
     Projenin ana odağının okullaşmayı yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Güner, şunları kaydetti:
     Bu proje kültürler arası diyaloğu yaygınlaştırmak, yabancılaşmayı azaltarak birlik içinde bir ortak yaşam modeli benimsemek, çeşitlilik içinde birlik sloganıyla hiç bir kültürü yok etmeden ortak bir kültür oluşturmaya çalışmak, veliler ve vatandaşlar arasında eğitimin önemi konusunda bir bilinç uyandırmak, öğrencilerin bilişim teknolojilerinden yararlanmalarını teşvik etmek ve benzeri konuları içermektedir.
     Romanya Scoala Gimnaziala No.3 Rovinari Ortaokulu proje koordinatörü Laura Gheorghite ise beklediklerinden daha çok misafir perver bir ülkeyle karşılaştıklarını söyledi.
     Babatorun Köyü Ortaokulundaki samimi ortamın ilerisi için daha çok işbirliği için zemin hazırlayacağını ifade eden Gheorghite Önümüzdeki günlerde daha çok aktivite yapacağız, bütünleşeceğiz. İlerisi için daha farklı projelere zemin hazırlayacağız ve Hayat boyu öğrenme programını yaygınlaştırmış olacağız. Umuyorum ki çocuklarımız kurmuş oldukları arkadaşlıkları gelecekte daha da geliştirerek, daha sağlam arkadaşlıklar kuracaklardır dedi.
     Romanyanın Rovinari kentinden gelen 12 öğrenci 3 öğretmen 11 Nisana kadar Babatorun Köyü Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleriyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirecekler.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Romanyalı öğrenciler köy okulunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER