Rum Mehmet Paşa Bedesteni restorasyon çalışmaları

Rum Mehmet Paşa Bedesteni restorasyon çalışmaları -AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Restorasyon çalışmaları 30 Nisanda tamamlanacak


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 2005 yılından bu yana devam eden Rum Mehmet Paşa Bedesteni restorasyon çalışmalarının 30 Nisanda tamamlanacağını söyledi.
     Rum Mehmet Paşa Bedesteni restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek esnafın sorunlarını dinleyen Özdağ, restorasyon çalışmalarını yakında takip ettiğini ve Nisan ayı sonunda çalışmaların tamamlanacağı kaydetti.
     Bedestende işyeri olan ve 7 yıldan bu yana mağdur olduğunu ileri süren esnaf ile sohbet eden Özdağ, Bedestenin iç restorasyon çalışmalarına Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlandığını, dış cephedeki özel şahıslara ait 26 dükkanın restorasyonu nedeniyle bazı gecikmelerin yaşandığını belirtti.
     Özdağ, şunları kaydetti:
     Zaman içerisinde müteahhitlerden kaynaklanan bazı gecikmeler yaşandı. Şimdi çıkan sorun müteahhitlerden kaynaklanan sorun değil. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile ilgili problem var. Bedestende 3ü Osmanlı, biri Cumhuriyet olmak üzere 4 ayrı dönem ile ilgili çeşitli eklemeler yapılmış. Bu sebepten Koruma Kurulu, bilirkişi raporuna ihtiyaç duyulduğunu belirtmiş. Dokuz Eylül Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Ege Üniversitesinden birer kişi, bilirkişi olarak tayin edilmiş. Bunların raporları doğrultusunda bu hafta içerisinde neticeye varılacak. Nisan ayı 30una kadar Bedestendeki esnaflarımızın mağduriyetleri giderilmiş olacak. Ben Manisa milletvekili olarak bu işin takipçisiyim. Bedesten bitirilecek ve gelecek kuşaklara emanet doğru bırakılmış olacak, devletten kaynaklanan engeller de ortadan kalkmış, esnafımızın da mağduriyeti giderilmiş olacaktır. Restorasyon çalışmaları 30 Nisanda tamamlanacak.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Rum Mehmet Paşa Bedesteni restorasyon çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER