Rusyanın Ankara Büyükelçisi Ivanovskiy:

Rusyanın Ankara Büyükelçisi Ivanovskiy: -Türkiyenin illeriyle Rusyanın kentleri arasındaki işbirliğinin kurulması için çalışıyoruz


ADANA (A.A) - Rusyanın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, Türkiyenin illeriyle Rusyanın kentleri arasındaki işbirliğinin kurulması için çalışıyoruz dedi.
     Ivanovskiy, Adana Ticaret Odasında düzenlenen Rusyada İş ve Yatırım Olanakları Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin yıl sonunda 34-35 milyar dolar olarak beklendiğini söyledi.
     Türkiyeye çok sayıda Rus turist geldiğini hatırlatan Ivanovskiy, yıl sonunda Türkiyeye gelen Rus turist sayısının 3-3,5 milyonu bulacağını kaydetti.
     Ivanovskiy, Rusyanın Türkiyenin ikinci en büyük ekonomik partneri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Türkiyenin illeriyle Rusyanın kentleri arasındaki işbirliğinin kurulması için çalışıyoruz. Bu kapsamda çeşitli kentlerde toplantılar yaptık. Bu toplantılar ile Türkiyedeki illere en uygun illeri tespit edip, ona uygun olan Rusyadaki kentlerle irtibat kurmanızı sağlıyoruz.
     Rusyanın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Mümessili Tofik Melikov da, bu yılın ilk 9 ayında Türkiye ile 25,5 milyar dolar ticaret hacminin oluştuğunu belirterek, Rusyanın 20 milyar 700 milyon dolar değerinde Türkiyeye ihracatı olduğunu, Türkiyenin de bu ülkeye 4 milyar 800 milyon dolarlık ihracat yaptığını bildirdi.
     Geçen yılın aynı dönemine göre ticaret hacminde yüzde 14.4lük artış olduğunu anlatan Melikov, Rusyanın ihracatının ana maddelerini ham petrol, gaz ve demir-çelik ürünlerinin, Türkiyenin ihracatını ise gıda, ulaşım araçları ve tekstilin oluşturduğunu ifade etti.
     Melikov ayrıca, Akkuyuda yapılacak olan nükleer santralle ilgili gerekli tüm izinleri gelecek yılın ilk yarısında almayı ümit ettiklerini sözlerine ekledi.
     Adana Ticaret Odası Başkan Ali Gizer de Adanadan Rusyaya 2011 yılında 71,5 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirterek, bu iş hacmini daha da artırmak istediklerini ifade etti.
     Gizer, Adananın sahil bandının çok kısa sürede turizme açılacağını da belirterek, Rus iş adamlarını Adanaya turistik tesis yatırımı için davet ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Rusyanın Ankara Büyükelçisi Ivanovskiy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER