Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Kazan:

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Kazan: -"Bu coğrafya içinde bizi birleştirecek tek unsur inancımızdır"


KARAMAN (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, "Bu coğrafya içinde bizi birleştirecek tek unsur inancımızdır" dedi.
     Kazan, partisinin Karaman İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda, Türkiyenin, gündeminden terörün bir an önce sona ermesi açısından bir barış projesi ortaya konulduğunu, şu anda bu proje istikametinde çalışmalar yapıldığını söyledi.
     Oluşturulan barış ekiplerinin belli bölgelerde çalışmalar yapmak üzere yönlendirildiğini ifade eden Kazan, bu topraklardaki herkesin kardeş olduğunu vurguladı.
     Kazan, "Bu coğrafya içinde bizi birleştirecek tek unsur inancımızdır. Bu topraklarda Müslümanlık İstiklal Savaşının bir numaralı çimentosudur. Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi, hep birlikte bu savaşta tek vücut olmuşlardır. Çanakkale Savaşında aynı şekilde olmuşlardır" ifadesini kullandı.
     Bu toprakların şehit kanlarıyla sulandığını anlatan Kazan, "Biz kardeşiz. Biz Müslümanız. Düşmanımızın oyunlarına gelmememiz lazım dedi.
     Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılanın açıklamasına ilişkin soruyu yanıtlayan Kazan, "Onlar zamanla netleşecektir. Demekki daha üzerinde konuşulması gereken konular var. Demekki daha önce konuşulmamış. Efendim 5 Mayısta dönüş başlayacak. Dönüş başlayacak ama Karayılanın söylediği hususlardan bir tanesi şu, biz döneriz. Silahları bırakmayız. Ama silah bırakma noktasında da daha beklememiz lazım diyor. Daha silah bırakmayız diyor. O silah bırakmazsa biz de silah bırakmayız diye konuştu.
     Kazan, daha sonra Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte "Yeni Dünya ve Erbakan" konulu konferans verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin / Metin Bolat
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Kazan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER