Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Bölgede muhtemel bir savaşın, Orta Doğunun tamamını kaosa sürekleyeceği, masum insanların hayatına mal olacağı ve ekonomik olarak tüm bölgeye yıkım getireceği mutlak suretle görülmelid


HATAY (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Bölgede muhtemel bir savaşın, Orta Doğunun tamamını kaosa sürekleyeceği, masum insanların hayatına mal olacağı ve ekonomik olarak tüm bölgeye yıkım getireceği mutlak suretle görülmelidir dedi.
     Kılıç, partisinin Hatay teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Suriye ile yaşanan sıcak gelişmeler üzerine Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Başkanlık Divanının olağanüstü gündemle toplandığını söyledi.
     Toplantı sonucunda bazı tespit ve öneriler belirlediklerini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:
     Akıl bir şeyin sonunu görebilmektir. Bölgede muhtemel bir savaşın, Orta Doğunun tamamını kaosa sürekleyeceği, masum insanların hayatına mal olacağı ve ekonomik olarak tüm bölgeye yıkım getireceği mutlak suretle görülmelidir. Türkiye büyük bir devlettir. Her türlü dış tehdit ve saldırıya karşılık verecek güçtedir. Elbette bu olay karşısında da tarihsel tecrübesine ve bölgesel ağırlığına uygun bir sorumlulukla hareket edecektir. Bu müessif saldırıyla ilgili soruşturma bütün yönleriyle ele alınmalı ve titizlikle araştırılmalıdır.
     Her adımın, Türkiyenin tarihi tecrübesine uygun bir hassasiyet ve temenniyle atılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, Saadet Partisi olarak, milli görüşün İslam ülkelerindeki 40 yıllık birikimini, tecrübe ve etkinliğini harekete geçirmeye; İran, Suriye, Türkiye ve Mısır ekseninde ara buluculuk yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER