İnönü Üniversitesi akademik yılı açılışı

İnönü Üniversitesi akademik yılı açılışı -Malatya Valisi Şahin: -Hayat boyu öğrenme sürecinde eğitimin en önemli basamaklarından biri üniversitelerdir


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Vasip Şahin, hayat boyu öğrenme sürecinde eğitimin en önemli basamaklarından birinin üniversiteler olduğunu belirtti.
     İnönü Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılışı dolayısıyla Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde tören düzenlendi.
     Burada konuşan Vali Şahin, gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek için bilgiyi sürekli yenilemek gerektiğini ifade etti. Bu süreçte üniversitelerin de önemli işlevleri bulunduğunu belirten Şahin, Hayat boyu öğrenme sürecinde eğitimin en önemli basamaklarından biri üniversitelerdir dedi.
     Günümüzde üniversitelerin önemli rol ve görevler üstlendiğini kaydeden Şahin, artık üniversitelerin bulundukları bölgelerin gelişimine katkı sunmasının beklendiğine işaret etti.
     İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de, üniversitelerinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Üniversitenin öz kaynaklarıyla devlete daha az yük olduğunu ifade eden Çelik, önümüzdeki süreçte sağlık turizmi açısından önemli bir konuma gelmeyi planladıklarını kaydetti.
     Dünya üniversitelerinin bilim ve teknoloji üretme, vasıflı insan yetiştirme gibi ortak vasıfları bulunduğuna dikkati çeken Çelik, politizasyonun Türkiyeye ve üniversitelere çok şeyler kaybettirdiğini belirtti. Çelik, üniversitelerinin evrensel bilim değerlerinin egemen olduğu bir kurum olma yolunda ilerlediğini ifade etti.
     Öğrencilere de seslenen Çelik, üniversite eğitimini sadece meslek edinmekten ibaret görmemelerini, entelektüel anlamda kendilerini geliştirmelerini, hedefler belirlemelerini, en az bir yabancı dil öğrenmelerini, üniversitenin imkanlarını iyi değerlendirmelerini önerdi.
     Açılışa, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Malatya Belediye Başkan vekili Ertan Mumcu, kurum müdürleriyle akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesi akademik yılı açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER