Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek: -(Akçakaleye top mermisi düşmesi) Bu süreçte Türkiye ile Suriyeyi sıcak bir savaşın içerisine sürüklemek isteyen küresel plan ve oyunların varlığı göz ardı edilmemelidir -Mısır Cu


KONYA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Şanlıurfanın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine top mermisinin düşmesiyle ilgili, Bu süreçte Türkiye ile Suriyeyi sıcak bir savaşın içerisine sürüklemek isteyen küresel plan ve oyunların varlığı göz ardı edilmemelidir dedi.
     Öztek, partisinin Konya il binasında düzenlediği basın toplantısında, Suriye ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.
     Suriyeden atılan top mermisiyle Akçakale ilçesinde 5 vatandaşın hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getiren Öztek, Türkiyenin büyük bir devlet olduğunu, her türlü dış tehdit ve saldırıya karşılık verecek gücünün bulunduğunu vurguladı.
     Türkiyenin bu olay karşısında da tarihsel tecrübesine ve bölgesel ağırlığına uygun bir sorumlulukla hareket edeceğini ifade eden Öztek, Bu süreçte Türkiye ile Suriyeyi sıcak bir savaşın içerisine sürüklemek isteyen küresel plan ve oyunların varlığı göz ardı edilmemelidir. Atılacak her adım, Türkiyenin tarihi tecrübesine uygun bir hassasiyetle atılmalıdır diye konuştu.
     Öztek, NATO da dahil, Suriyeye batılı bir müdahaleye şiddetle karşı olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Bu krizi İslam ülkeleri kendi aralarında çözmelidir. Batı eksenli askeri müdahalelerin acı sonuçları Irak, Afganistan, Libya gibi ülkelerde açıkça görülmüştür. Hak ve adalete dayalı bir çözüm için D-8ler mutlaka harekete geçirilmedir. D-8 kuruluş amacı ve yapısı itibariyle bu konuda en uygun çözüm platformu olarak değerlendirilmelidir. Aynı çerçevede Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursinin gündeme getirdiği dörtlü çözüm önerisi mutlaka desteklenmeli ve çalışma takvimi hızlandırılmalıdır.
    
     Muhabir : Basir Gülüm
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER