Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Kocaelide:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Kocaelide: -Türkiye, adım adım savaşa sürükleniyor, böylesine kritik dönemdeyken, TBMMnin tatile çıkması doğru değil -Meclis, derhal toplanmalı ve bu sorunları el birliğiyle çözmelidir


KOCAELİ (A.A) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiyenin adım adım savaşa sürüklendiğini, ülkenin içinde bulunduğu kritik dönemde TBMMnin tatile çıkmasının doğru olmadığını belirterek, Meclis, derhal toplanmalı ve bu sorunları el birliğiyle çözmelidir dedi.
     Partisinin Çayırova İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Kamalak, ülke gündemindeki en sıcak gelişmenin Suriye olduğunu ifade ederek, 1 yıl önce Suriyedeki olayları öngördüklerini söyledi.
     Milli Görüş olarak olası riskleri söylediklerini anlatan Kamalak, Hiç kimsenin yönünü Suriyeye dönmeye cesaret edemediği bir dönemde, gazetecilerle Suriyeyi ziyaret ettik. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Dışişleri, Ulaştırma bakanları ve diğer yöneticilerle görüştük. Tehlikeyi işaret ettik, uyarı görevimizi yaptık şeklinde konuştu.
     Kamalak, Suriye dönüşünde hükümeti olası riskler konusunda uyardıklarını kaydederek, Türkiyenin adım adım savaşa sürüklenmek istendiğini söyledi.
     Bazı güçlerin Türkiyeyi savaşa sokmaktaki asıl amaçlarının büyük İsrail Devletinin kurulmasını sağlamak olduğunu öne süren Kamalak, Küresel emperyalizm ve siyonizm, İttihat ve Terakkinin eksik bıraktığı işleri hükümete yaptırmak istiyor, tamamlatmak istiyor. İttihat ve Terakki sayesinde Osmanlı savaşa sokuldu. Osmanlı parçalandı ve Abdülhamid Hana, dış borçlara karşılık yaptıramadıkları işi, ittihatçılara bedava yaptırmışlardı. Neticede İsrail Devleti kuruldu. Bu, küçük İsraildir. Büyük İsrailin sınırlarının büyük bir bölümü Türkiye sınırları içerisindedir dedi.
    
     -Seçim barajının düşürülmesi çalışmaları-
    
     Kamalak, seçim barajının düşürülmesi yönündeki çalışmaların sorulması üzerine, baraj diye bir sorunları bulunmadığını belirterek, İster aşağıya indirsinler, isterse daha yukarı çeksinler. Barajı düşünmeden çalışıyoruz, iktidar olmak için mücadele veriyoruz. Zaten 2 dönem milletvekilliği yaptım. Üniversite hocalığı ve dekanlık yaptım. Bunları, bu millet sayesinde yaptım. Şimdi milletime borcumu ödemek istiyorum ifadelerini kullandı.
     Türk milletinin sürüklendiği tehlikeyi haber vermek zorunda olduğuna dikkati çeken Kamalak, Şu an Türkiye adım adım savaşa sürükleniyor. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Türkiye böylesine kritik dönemdeyken, TBMMnin tatile çıkması doğru değil. Meclis derhal toplanmalı ve bu sorunları el birliğiyle çözmelidir diye konuştu.
     Kamalak, esnafı ziyaret ederek, vatandaşlara gül dağıttı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Kocaelide: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER