Safranboluya çevre ve şehircilik ödülü

Safranboluya çevre ve şehircilik ödülü


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, çevre ve şehircilik alanında ödül aldıklarını bildirdi.
     Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtikleri günlerde Trabzonda yapılan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları kapsamında Kültürel Mirası Koruma Anlayışının Şehircilik Yaklaşımına Etkisi alanında Safranbolunun ödüle layık görüldüğünü söyledi.
     Özgünlük, tarihsellik, simgesellik, anlamsallık, değer ve yapıldıkları döneme damga vurma gibi özellikler baz alınarak ödüllerin verildiğini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:
     Safranbolu, yalnızca Türk kültürüne ait bir şehir değildir. 1925 yılına kadar gayri Müslimleri de bünyesinde barındırdı. Onların eserlerini de bugünlere taşıdı. Böylesine güzel bir şehirdir. O dönemden kalan eserler iç içe bugüne değin gelmiş durumda. Bu da gösteriyor ki, kültürler birbirleri ile diyalog halinde ve fevkalade uyumlu bir şekilde yaşamışlar. Bizim şehirlerimizde ve evlerimizde İslam kültürünün mimariye yansımasının en güzel örneklerini de görebiliyorsunuz. Safranbolu, bu ödülü boşuna almadığını böylelikle göstermiştir.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Safranboluya çevre ve şehircilik ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER