Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy:

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: -Tarihi ilçemizde sadece evlerin, caddelerin, maddi varlıkların korunması değil, aynı zamanda gayri maddi varlıkların korunması anlamında çalışmalar yapıyoruz


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Tarihi ilçemizde sadece evlerin, caddelerin, maddi varlıkların korunması değil, aynı zamanda gayri maddi varlıkların korunması anlamında çalışmalar yapıyoruz dedi.
     Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gayri maddi varlıkların korunmasını Tarihi Kentler Birliği gündemine de getirdiğini söyledi.
     Tarihi Kentler Birliğinin bu konuda çalışma yapmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:
     Tarihi ilçemizde sadece evlerin, caddelerin, maddi varlıkların korunması değil, aynı zamanda gayri maddi varlıkların korunması anlamında çalışmalar yapıyoruz. Hediyelik eşyadan, yöresel olabilecek her şeyin, tarihin korunması anlamında ticari faaliyetlerin yöre ile özdeşleşmesi anlamında o yöreye özel projeler üreterek bunları da hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Bu bağlamda çeşitli projelerimiz var. Belediye olarak Safranbolu Kültür Eğitim Merkezimizde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu merkez bu anlamda önemli bir misyonu üstlendi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER